Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVelčovská, Šárka
dc.contributor.authorKočiková, Veronika
dc.date.accessioned2018-11-09T07:25:27Z
dc.date.available2018-11-09T07:25:27Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/132874
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá senzorickou analýzou Kokosového nápoje s datlemi společnosti Kalma, k. s., který byl na trh uveden v květnu 2017. Jedná se o osvěžující nápoj bez přidaného cukru, což je jeho hlavním benefitem. Cílem diplomové práce je zjištění, jak spotřebitelé vnímají senzorické vlastnosti Kokosového nápoje s datlemi a jeho konkurentů. Dalšími cíli bylo zjistit silné a slabé stránky výrobku a spokojenost zákazníků s obalem a samotným názvem. Teoretická část popisuje charakteristiku trhu rostlinných nápojů, společnost Kalma, k. s., východiska testování výrobku a senzorickou analýzu. V praktické části je realizován marketingový výzkum prostřednictvím hodnotících formulářů a metody focus group, jehož součástí bylo senzorické hodnocení kokosových nápojů. Celkem se skupinových diskuzí zúčastnilo 110 respondentů. K analýze byly využity vybrané statistické metody, jako jsou Chi-kvadrát test, párový T-test a ANOVA. Závěrečným výstupem práce je identifikování senzorických charakteristik Kokosového nápoje s datlemi a srovnání s konkurencí. Na základě realizovaného výzkumu jsou formulovány návrhy a doporučení týkající se senzorických vlastností, obalu a známosti výrobku.cs
dc.description.abstractThe diploma thesis deals with the sensory analysis of Coconut drink with the dates of the company Kalma, k.s., which was launched in May 2017. It is a refreshing drink without added sugar, which is its main benefit. The aim of the thesis is to find out how consumers perceive the sensory properties of coconut drinks with the dates and its competitors. Other goals were to find out the strengths and weaknesses of the product and the customer satisfaction with the packaging and the name itself. The theoretical part describes the characteristics of the market of vegetable drinks, of the company Kalma, k. s., and the basis of product testing and sensory analysis. In the practical part, marketing research is carried out through evaluation forms and the focus group method, which included sensory evaluation of coconut drinks. A total of 110 respondents took part in the group discussions. Selected statistical methods such as Chi-Quadrate, Pair T-Test and ANOVA were used for analyzing. The final output of the thesis is the identification of the sensory characteristics of Coconut drink with the dates and comparison with the competition. On the basis of the research carried out, proposals and recommendations on the sensory properties, the packaging and the knowledge of the product are formulated.en
dc.format.extent7730931 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectsenzorická analýzacs
dc.subjectkokosový nápojcs
dc.subjectrostlinný produktcs
dc.subjectdatlecs
dc.subjectsenzorické charakteristikycs
dc.subjectmarketingový výzkumcs
dc.subjecttestování produktucs
dc.subjectfocus groupcs
dc.subjectsensory analysisen
dc.subjectcoconut drinken
dc.subjectvegetable producten
dc.subjectdatesen
dc.subjectsensory charakteristicsen
dc.subjectmarketing researchen
dc.subjectproduct testingen
dc.subjectfocus groupen
dc.titleSenzorická analýza kokosového nápojecs
dc.title.alternativeSensory Analysis of the Coconut Drinken
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereeLahutová, Milena
dc.date.accepted2018-05-28
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department116 - Katedra marketingu a obchoducs
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchMarketing a obchodcs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2751
dc.identifier.thesisKOC0155_EKF_N6208_6208T062_2018
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam