dc.contributor.advisor | Křibíková, Pavlína | |
dc.contributor.author | Adámková, Karin | |
dc.date.accessioned | 2018-11-09T07:26:39Z | |
dc.date.available | 2018-11-09T07:26:39Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/133036 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce je zaměřena na hodnocení konkurenceschopnosti výrobce vína pomocí vybraných metod k hodnocení konkurenceschopnosti. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. První teoretická část se zabývá vysvětlením základních pojmů v oblasti konkurenceschopnosti a charakteristika použitých metod. Ve třetí kapitole je charakterizován rodinný podnik. Praktická část je založena na aplikaci zvolených metod hodnocení konkurenceschopnosti na daný podnik. V závěru jsou navržena doporučení pro podnik, která vedou ke zlepšení a udržení konkurenceschopnosti podniku. | cs |
dc.description.abstract | The main purpose of this bachelor thesis is Competitiveness Evaluation of a Wine Producer against its competitors and industry using specific methods for evaluation. The bachelor thesis consists of three chapters. After introducing the topic and focus of this bachelor thesis in the opening, the reader continues to the first chapter. This chapter is solely theoretical, it discusses competitive ability and its features, and it characterizes competitiveness methods. The family wine making business is depicted in detail in the following chapter. In the third chapter, I apply the previously discussed benchmarking methods to evaluate the wine producer’s competitive ability in the market. Based on the findings in the bachelor thesis suggests recommendations for the wine maker which will result in overall improvement and stronger competitive ability in the market. In its conclusion, this bachelor thesis recapitulates the issues, findings and recommendations discussed. | en |
dc.format.extent | 1870268 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | konkurenceschopnost | cs |
dc.subject | podnikání | cs |
dc.subject | podnikatel | cs |
dc.subject | rodinný podnik | cs |
dc.subject | malé a střední podnikání | cs |
dc.subject | Competitiveness | en |
dc.subject | enterprise | en |
dc.subject | enterpriser | en |
dc.subject | family business | en |
dc.subject | small and medium enterprises | en |
dc.title | Hodnocení konkurenceschopnosti výrobce vína | cs |
dc.title.alternative | Competitiveness Evaluation of a Wine Producer | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Sittová, Kateřina | |
dc.date.accepted | 2018-08-29 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikohospodářská | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika podniku | cs |
dc.description.result | dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | ADA0164_EKF_B6208_6208R020_2018 | |
dc.rights.access | openAccess | |