Show simple item record

dc.contributor.advisorKřibíková, Pavlína
dc.contributor.authorAdámková, Karin
dc.date.accessioned2018-11-09T07:26:39Z
dc.date.available2018-11-09T07:26:39Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/133036
dc.description.abstractTato bakalářská práce je zaměřena na hodnocení konkurenceschopnosti výrobce vína pomocí vybraných metod k hodnocení konkurenceschopnosti. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. První teoretická část se zabývá vysvětlením základních pojmů v oblasti konkurenceschopnosti a charakteristika použitých metod. Ve třetí kapitole je charakterizován rodinný podnik. Praktická část je založena na aplikaci zvolených metod hodnocení konkurenceschopnosti na daný podnik. V závěru jsou navržena doporučení pro podnik, která vedou ke zlepšení a udržení konkurenceschopnosti podniku.cs
dc.description.abstractThe main purpose of this bachelor thesis is Competitiveness Evaluation of a Wine Producer against its competitors and industry using specific methods for evaluation. The bachelor thesis consists of three chapters. After introducing the topic and focus of this bachelor thesis in the opening, the reader continues to the first chapter. This chapter is solely theoretical, it discusses competitive ability and its features, and it characterizes competitiveness methods. The family wine making business is depicted in detail in the following chapter. In the third chapter, I apply the previously discussed benchmarking methods to evaluate the wine producer’s competitive ability in the market. Based on the findings in the bachelor thesis suggests recommendations for the wine maker which will result in overall improvement and stronger competitive ability in the market. In its conclusion, this bachelor thesis recapitulates the issues, findings and recommendations discussed.en
dc.format.extent1870268 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectkonkurenceschopnostcs
dc.subjectpodnikánícs
dc.subjectpodnikatelcs
dc.subjectrodinný podnikcs
dc.subjectmalé a střední podnikánícs
dc.subjectCompetitivenessen
dc.subjectenterpriseen
dc.subjectenterpriseren
dc.subjectfamily businessen
dc.subjectsmall and medium enterprisesen
dc.titleHodnocení konkurenceschopnosti výrobce vínacs
dc.title.alternativeCompetitiveness Evaluation of a Wine Produceren
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeSittová, Kateřina
dc.date.accepted2018-08-29
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department152 - Katedra podnikohospodářskács
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchEkonomika podnikucs
dc.description.resultdobřecs
dc.identifier.senderS2751
dc.identifier.thesisADA0164_EKF_B6208_6208R020_2018
dc.rights.accessopenAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record