dc.contributor.advisor | Sigmund, Robert | |
dc.contributor.author | Hlavicová, Veronika | |
dc.date.accessioned | 2019-06-26T04:24:17Z | |
dc.date.available | 2019-06-26T04:24:17Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/135614 | |
dc.description.abstract | Předmětem této bakalářské práce je zhodnocení konkurenceschopnosti určitého druhu výrobku na trhu mléčných produktů. Jedná se konkrétně o Bílý jogurt z Valašska z Mlékárny Valašské Meziříčí a. s. V první části práce je představen podnik, jeho obecné charakteristiky a předmět podnikání. Teoretická část je zaměřena na vymezení pojmů týkajících se malého a středního podnikání a konkurence. V následující části jsou jednotlivé popsané teoretické pojmy převedeny do praxe a rozebrána konkurenceschopnost produktu dle zjištěných výsledků. Cílem práce je zjištění konkurenčního postavení produktu na trhu mléčných výrobků a případné zlepšení situace. | cs |
dc.description.abstract | The subject of the bachelor thesis is evaluation of competitiveness of selected kind of product on a market with dairy products. It is concrete Bílý jogurt z Valašska from Mlékárna Valašské Meziříčí a. s. There is introducing of a company in the first part, its general features and subject of business. Theoretic part is focused on description of terminology about small businesses and competition. In the following part the terminology transforms into practice use and the competition of the product is described by detected results. A goal of this bachelor thesis is detection competitive situation of product on the market with dairy products and the thesis may eventually help improving a competitiveness. | en |
dc.format.extent | 2110031 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | konkurenceschopnost produktu | cs |
dc.subject | Porterova analýza 5 konkurenčních sil | cs |
dc.subject | SWOT analýza | cs |
dc.subject | finanční analýza | cs |
dc.subject | PESTLE analýza | cs |
dc.subject | competitiveness of a product | en |
dc.subject | Porter analysis | en |
dc.subject | SWOT analysis | en |
dc.subject | PESTLE analysis | en |
dc.subject | financial analysis | en |
dc.title | Konkurenceschopnost určitého druhu výrobku na trhu mléčných produktů | cs |
dc.title.alternative | Competitiveness of Selected Kind of Products on the Market with Dairy Products | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Vévoda, Jaroslav | |
dc.date.accepted | 2019-06-03 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikohospodářská | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika podniku | cs |
dc.description.result | dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | HLA0176_EKF_B6208_6208R020_2019 | |
dc.rights.access | openAccess | |