dc.contributor.advisor | Hodulová, Jana | |
dc.contributor.author | Vilášková, Miriam | |
dc.date.accessioned | 2019-06-26T04:24:31Z | |
dc.date.available | 2019-06-26T04:24:31Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/135644 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se zabývá senzorickou analýzou instantních káv. Cílem diplomové práce je na základě provedené analýzy senzorických vlastností instantních káv navrhnout doporučení pro výrobce a distributory instantních káv pohybujících se na českém trhu. Mezi další cíle patří zjištění nákupních a spotřebitelských preferencí na trhu instantních káv. Pro senzorické testování byly zvoleny tři vzorky instantních káv různých výrobců a značek a s různými senzorickými atributy – konkrétně kávy Jacobs Velvet, Tchibo Gold a Billa Clever Gold. Data jsou získána metodou focus group, provedeného na vzorku 39 respondentů z výběrového souboru. K analýze byly využity vybrané statistické metody, jako jsou Chi-kvadrát test, T-Test pro nezávislé skupiny, párový T-test a ANOVA. Z výzkumu plyne, že ideální káva by měla mít spíše hořkou chuť než kyselou. Chuť by měla být výrazná s dlouhou jemnou dochutí. | cs |
dc.description.abstract | The thesis deals with the sensory analysis of instant coffees. The aim of the thesis is to propose recommendations for producers and distributors of instant coffee moving on Czech market based on the analysis of sensory attribute of instant coffess. Other aims include the identification of purchasing and consumer preferences in the instant coffee market. Three samples of instant coffees from different producers and brands and with different sensory attributes were selected for sensory testing – specifically Jacobs Velvet, Tchibo Gold and Billa Clever Gold. The data are obtained by using the Focus group method performed on a sample of 39 respondents. Used statistical methods are Chi-square test, T-Test for independent groups, paired T-test and ANOVA. The final outcome of the thesis is the determination of the sensory profile of instant coffee, which the Czech consumer prefers. | en |
dc.format.extent | 4352596 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | focus group | cs |
dc.subject | instantní káva | cs |
dc.subject | marketingový výzkum | cs |
dc.subject | testování produktu | cs |
dc.subject | senzorická analýza, | cs |
dc.subject | focus group | en |
dc.subject | instant coffee | en |
dc.subject | marketing resarch | en |
dc.subject | product testing | en |
dc.subject | sensory analysis, | en |
dc.title | Senzorická analýza kávy | cs |
dc.title.alternative | Sensory Analysis of the Coffee | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Hovancová, Hana | |
dc.date.accepted | 2019-05-27 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Marketing a obchod | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | VIL0054_EKF_N6208_6208T062_2019 | |
dc.rights.access | openAccess | |