Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKašík, Josef
dc.contributor.authorČeganová, Kateřina
dc.date.accessioned2019-06-26T04:25:19Z
dc.date.available2019-06-26T04:25:19Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/135730
dc.description.abstractTématem diplomové práce je stanovení hodnoty podniku v potravinářském průmyslu. K tomuto účelu byl vybrán podnik Pivovar HOLBA, a.s. a jeho hodnota byla stanovena k 31.12.2017. Podnik je oceněn pomocí účetní metody a dvou výnosových metod - dvoufázovou metodou DCF-Entity a metodou čistých kapitalizovaných zisků. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí. Na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou popsány teoretická východiska postupů a metod oceňování, dále jsou charakterizovány kategorie hodnot podniku a jednotlivé metody oceňování podniku. Poté je vymezen postup pro oceňování podniku, který se skládá ze sběru vstupních dat a jejich analýzy a sestavení finančního plánu a také analýzy citlivosti. V praktické části je představen oceňovaný podnik a je u něj provedena strategická a finanční analýza. Součástí finanční analýzy je podrobení výkazů společnosti vertikální, horizontální a poměrové analýze. Následně jsou aplikovány vybrané metody na oceňovaný podnik a srovnání výsledků metod včetně výsledků analýzy citlivosti.cs
dc.description.abstractThe topic of the diploma thesis is valuation of the company in food processing industry. For this purpose was selected the company Pivovar HOLBA, a.s. and its value was set as of 31th December 2017.The company is valued using the accounting method and two yield methods - the two-phase method DCF-Entity and the method of net capitalized profits. The thesis is divided into two parts. The theoretical part and the practical part. The theoretical part describes the theoretical bases of valuation methods and methods, then the categories of company values ​​and individual methods of business valuation are characterized. Thereafter, the business valuation process, which consists of collecting input data and analyzing it and compiling a financial plan, as well as sensitivity analysis, is omitted. The practical part introduces company and a strategic and financial analysis. Part of the financial analysis is subjecting the company statements to vertical, horizontal and ratio analysis. Subsequently, selected methods are applied to the company and a comparison of the results of the methods, including the results of the sensitivity analysis.en
dc.format.extent3093316 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectvertikální analýzacs
dc.subjecthorizontální analýzacs
dc.subjectpoměrová analýzacs
dc.subjectocenění podnikucs
dc.subjectvýnosové metodycs
dc.subjectdvoufázová metoda DCF-Entitycs
dc.subjectmetoda čistých kapitalizované ziskůcs
dc.subjectstrategická analýzacs
dc.subjectfinanční analýzacs
dc.subjectcitlivostní analýzacs
dc.subjectfinanční pláncs
dc.subjectvertical analysisen
dc.subjecthorizontal analysisen
dc.subjectration analysisen
dc.subjectvaluation of the companyen
dc.subjectyield methodsen
dc.subjecttwo-phase DCF-Entity methoden
dc.subjectmethod of net capitalized profitsen
dc.subjectstrategic analysisen
dc.subjectfinantial analysisen
dc.subjectsensitivity analysisen
dc.subjectfiancial planen
dc.titleStanovení hodnoty podniku v potravinářském průmyslucs
dc.title.alternativeValuation of the Company in Food Processing Industryen
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereePolleč, Tomáš
dc.date.accepted2019-05-29
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department152 - Katedra podnikohospodářskács
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchEkonomika podnikucs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2751
dc.identifier.thesisZED050_EKF_N6208_6208T020_2019
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam