dc.contributor.advisor | Kašík, Josef | |
dc.contributor.author | Čeganová, Kateřina | |
dc.date.accessioned | 2019-06-26T04:25:19Z | |
dc.date.available | 2019-06-26T04:25:19Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/135730 | |
dc.description.abstract | Tématem diplomové práce je stanovení hodnoty podniku v potravinářském průmyslu. K tomuto účelu byl vybrán podnik Pivovar HOLBA, a.s. a jeho hodnota byla stanovena k 31.12.2017.
Podnik je oceněn pomocí účetní metody a dvou výnosových metod - dvoufázovou metodou DCF-Entity a metodou čistých kapitalizovaných zisků. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí. Na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou popsány teoretická východiska postupů a metod oceňování, dále jsou charakterizovány kategorie hodnot podniku a jednotlivé metody oceňování podniku. Poté je vymezen postup pro oceňování podniku, který se skládá ze sběru vstupních dat a jejich analýzy a sestavení finančního plánu a také analýzy citlivosti. V praktické části je představen oceňovaný podnik a je u něj provedena strategická a finanční analýza. Součástí finanční analýzy je podrobení výkazů společnosti vertikální, horizontální a poměrové analýze. Následně jsou aplikovány vybrané metody na oceňovaný podnik a srovnání výsledků metod včetně výsledků analýzy citlivosti. | cs |
dc.description.abstract | The topic of the diploma thesis is valuation of the company in food processing industry.
For this purpose was selected the company Pivovar HOLBA, a.s. and its value was set as of 31th December 2017.The company is valued using the accounting method and two yield methods - the two-phase method DCF-Entity and the method of net capitalized profits. The thesis is divided into two parts. The theoretical part and the practical part. The theoretical part describes the theoretical bases of valuation methods and methods, then the categories of company values and individual methods of business valuation are characterized. Thereafter, the business valuation process, which consists of collecting input data and analyzing it and compiling a financial plan, as well as sensitivity analysis, is omitted. The practical part introduces company and a strategic and financial analysis. Part of the financial analysis is subjecting the company statements to vertical, horizontal and ratio analysis. Subsequently, selected methods are applied to the company and a comparison of the results of the methods, including the results of the sensitivity analysis. | en |
dc.format.extent | 3093316 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | vertikální analýza | cs |
dc.subject | horizontální analýza | cs |
dc.subject | poměrová analýza | cs |
dc.subject | ocenění podniku | cs |
dc.subject | výnosové metody | cs |
dc.subject | dvoufázová metoda DCF-Entity | cs |
dc.subject | metoda čistých kapitalizované zisků | cs |
dc.subject | strategická analýza | cs |
dc.subject | finanční analýza | cs |
dc.subject | citlivostní analýza | cs |
dc.subject | finanční plán | cs |
dc.subject | vertical analysis | en |
dc.subject | horizontal analysis | en |
dc.subject | ration analysis | en |
dc.subject | valuation of the company | en |
dc.subject | yield methods | en |
dc.subject | two-phase DCF-Entity method | en |
dc.subject | method of net capitalized profits | en |
dc.subject | strategic analysis | en |
dc.subject | finantial analysis | en |
dc.subject | sensitivity analysis | en |
dc.subject | fiancial plan | en |
dc.title | Stanovení hodnoty podniku v potravinářském průmyslu | cs |
dc.title.alternative | Valuation of the Company in Food Processing Industry | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Polleč, Tomáš | |
dc.date.accepted | 2019-05-29 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikohospodářská | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika podniku | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | ZED050_EKF_N6208_6208T020_2019 | |
dc.rights.access | openAccess | |