Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorFranek, Jiří
dc.contributor.authorMarková, Veronika
dc.date.accessioned2019-09-26T07:33:55Z
dc.date.available2019-09-26T07:33:55Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/138592
dc.description.abstractCílem bakalářské práce je provedení analýzy podnikatelského prostředí a odvětví z pohledu vybrané společnosti zabývající se výrobou potravinářských výrobků. Podstatou je především identifikace hrozeb a příležitostí plynoucích z jeho okolí a také určení silných a slabých stránek daného podniku. Teoretická část zahrnuje základní vymezení informací nutných k pochopení všech použitých metod v rámci strategického řízení podniku. Jedná se zejména o popis metod potřebných k externí analýze prostředí. K hodnocení interního prostředí je v teoretické části podrobněji popsána finanční analýza a její jednotlivé ukazatele. V praktické části je k analýze vnějšího prostředí použita analýza PESTLE a také Porterův model pěti sil, které slouží k identifikaci příležitostí a hrozeb plynoucích z vnějšího prostředí podniku. K internímu hodnocení a také pro srovnání podniku s konkurenty v odvětví jsou využity výsledky finanční analýzy. Všechny získané údaje z jednotlivých dílčích analýz jsou následně shrnuty pomocí SWOT analýzy. V rámci strategií SWOT je společnosti stanoveno doporučení v rámci SO strategie, tedy využití silných stránek společnosti prostřednictvím příležitostí.cs
dc.description.abstractThe aim of the bachelor thesis is to analyze the business environment and the industry from the perspective of a selected company engaged in the production of food products. Especially the identification of threats and opportunities that come from its surroundings is essential, as well as identifying the strengths and weaknesses of the company. The theoretical part includes the basic definition of information necessary to understand all the methods used in the strategic management of the company. It is mainly a description of methods needed for external environment analysis. The financial analysis and its individual indicators are described in more detail to evaluate the internal environment. The practical part contains the PESTLE analysis to analyze the external environment and also the Porter's five forces model, which serves to identify opportunities and threats arising from the external environment of the company. The results of the financial analysis are used for internal evaluation and also for comparison of the company with competitors in the branch. All obtained data from individual partial analysis are subsequently summarized by SWOT analysis. In the framework of the SWOT strategies, there are some recommendations for the company within the SO strategy, especially the use of the company's strengths through opportunities.en
dc.format.extent1839998 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectexterní analýzacs
dc.subjectfinanční analýzacs
dc.subjectinterní analýzacs
dc.subjectodvětvícs
dc.subjectPESTLE analýzacs
dc.subjectPorterův model pěti silcs
dc.subjectSWOT analýzacs
dc.subjectExternal analysisen
dc.subjectIndustry/branchen
dc.subjectfinancial analysisen
dc.subjectinternal analysisen
dc.subjectPESTLE analysisen
dc.subjectPorter model of 5 forcesen
dc.subjectstrategic management SWOT analysisen
dc.titleAnalýza podnikatelského okolí a odvětví z pohledu vybraného podnikucs
dc.title.alternativeAnalysis of Business Environment and Surroundings from a Selected Company Perspectiveen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeBittnerová, Jana
dc.date.accepted2019-06-03
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department152 - Katedra podnikohospodářskács
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchEkonomika podnikucs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2751
dc.identifier.thesisMAR0525_EKF_B6208_6208R020_2019
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam