Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorGurný, Petr
dc.contributor.authorVrána, Matěj
dc.date.accessioned2019-09-26T07:34:31Z
dc.date.available2019-09-26T07:34:31Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/138681
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá oceněním zvolené společnosti potravinářského průmyslu pomocí metody ekonomické přidané hodnoty. Ocenění je provedeno k 1.1.2018 pomocí dvoufázové metody. V první části této práce jsou popsána teoretická východiska, vztahující se k problematice oceňování. Tyto teoretické poznatky jsou dále uplatněny v praktické části. Ta obsahuje charakteristiku podniku včetně finanční analýzy a strategickou analýzu. Dále jsou vymezeny náklady kapitálu a ekonomická přidaná hodnota společnosti. V další části práce je zpracována prognóza položek důležitých pro stanovení ekonomické přidané hodnoty pro předpokládaný, pesimistický a optimistický scénář. Po stanovení nákladů kapitálu je provedeno ocenění společnosti a na závěr práce je provedena citlivostní analýza hodnoty společnosti na vybrané faktory.cs
dc.description.abstractThe diploma thesis deals with the valuation of the selected company from food industry using economic value added method. The valuation is carried out as at 1 January 2018 using a two-phase method. The first part of thesis describes the theoretical bases related to valuation issues. These theoretical findings are applied in the practical part. This includes business characteristics including financial analysis, and strategic analysis. As next the cost of capital and the economic value added of the company is defined. In the next part of the thesis a forecast of items important for determining economic added value for the anticipated, pessimistic and optimistic scenario is created. After determining the cost of capital, the company is valued and at the end of the work a sensitivity analysis of the value of the company on selected factors is performed.en
dc.format.extent17815351 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectoceňovánícs
dc.subjectekonomická přidaná hodnotacs
dc.subjectfinanční analýzacs
dc.subjectdvoufázová metodacs
dc.subjectpotravinářský průmyslcs
dc.subjectrizikocs
dc.subjectvaluationen
dc.subjecteconomic value addeden
dc.subjectfinancial analysisen
dc.subjecttwo-phase methoden
dc.subjectfood industryen
dc.subjectrisken
dc.titleOcenění společnosti Emco s.r.o. za podmínek rizikacs
dc.title.alternativeValuation of the Emco s.r.o. under the Risk Termsen
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereeČulík, Miroslav
dc.date.accepted2019-08-28
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department154 - Katedra financícs
dc.thesis.degree-programHospodářská politika a správacs
dc.thesis.degree-branchFinancecs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2751
dc.identifier.thesisVRA0096_EKF_N6202_6202T010_2019
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam