dc.contributor.advisor | Gurný, Petr | |
dc.contributor.author | Vrána, Matěj | |
dc.date.accessioned | 2019-09-26T07:34:31Z | |
dc.date.available | 2019-09-26T07:34:31Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/138681 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se zabývá oceněním zvolené společnosti potravinářského průmyslu pomocí metody ekonomické přidané hodnoty. Ocenění je provedeno k 1.1.2018 pomocí dvoufázové metody. V první části této práce jsou popsána teoretická východiska, vztahující se k problematice oceňování. Tyto teoretické poznatky jsou dále uplatněny v praktické části. Ta obsahuje charakteristiku podniku včetně finanční analýzy a strategickou analýzu. Dále jsou vymezeny náklady kapitálu a ekonomická přidaná hodnota společnosti. V další části práce je zpracována prognóza položek důležitých pro stanovení ekonomické přidané hodnoty pro předpokládaný, pesimistický a optimistický scénář. Po stanovení nákladů kapitálu je provedeno ocenění společnosti a na závěr práce je provedena citlivostní analýza hodnoty společnosti na vybrané faktory. | cs |
dc.description.abstract | The diploma thesis deals with the valuation of the selected company from food industry using economic value added method. The valuation is carried out as at 1 January 2018 using a two-phase method. The first part of thesis describes the theoretical bases related to valuation issues. These theoretical findings are applied in the practical part. This includes business characteristics including financial analysis, and strategic analysis. As next the cost of capital and the economic value added of the company is defined. In the next part of the thesis a forecast of items important for determining economic added value for the anticipated, pessimistic and optimistic scenario is created. After determining the cost of capital, the company is valued and at the end of the work a sensitivity analysis of the value of the company on selected factors is performed. | en |
dc.format.extent | 17815351 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | oceňování | cs |
dc.subject | ekonomická přidaná hodnota | cs |
dc.subject | finanční analýza | cs |
dc.subject | dvoufázová metoda | cs |
dc.subject | potravinářský průmysl | cs |
dc.subject | riziko | cs |
dc.subject | valuation | en |
dc.subject | economic value added | en |
dc.subject | financial analysis | en |
dc.subject | two-phase method | en |
dc.subject | food industry | en |
dc.subject | risk | en |
dc.title | Ocenění společnosti Emco s.r.o. za podmínek rizika | cs |
dc.title.alternative | Valuation of the Emco s.r.o. under the Risk Terms | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Čulík, Miroslav | |
dc.date.accepted | 2019-08-28 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 154 - Katedra financí | cs |
dc.thesis.degree-program | Hospodářská politika a správa | cs |
dc.thesis.degree-branch | Finance | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | VRA0096_EKF_N6202_6202T010_2019 | |
dc.rights.access | openAccess | |