dc.contributor.advisor | Papalová, Marcela | |
dc.contributor.author | Seevaldová, Sára | |
dc.date.accessioned | 2020-07-20T12:03:48Z | |
dc.date.available | 2020-07-20T12:03:48Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/140135 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce je prostřednictvím analýzy vyhodnotit konkurenční prostředí podniku Pizza Vsetín a naleznout konkurenční výhody, kterými se odlišuje od konkurence a následně navrhnout doporučení, která mohou pomoci zvýšit konkurenceschopnost vybraného podniku. V první části práce jsou objasněné teoretické a metodické poznatky, které se vztahují k problematice analýzy konkurenčního prostředí. V analytické části je zpracována charakteristika podniku a jeho nejbližších konkurentů. Teoretické poznatky jsou dále využity v praktické části, kde je zpracován dotazník, PEST analýza, SWOT analýza, matice dopadu a Porterův model pěti konkurenčních sil. Na základě zjištěných výsledků jsou pak navrhnuta doporučení ke zvýšení a udržení konkurenceschopnosti podniku. | cs |
dc.description.abstract | The aim of this bachelor's thesis is to analyse the competitive environment of Pizza Vsetín and to find competitive advantages that differentiate it from its competitors. This paper then proposes recommendations that can help increase the competitiveness of the selected company. The first part of the thesis presents the theoretical and methodological knowledge that relates to the analysis of the competitive environment. The analytical part deals with the characteristics of the company and its closest competitors. Theoretical knowledge is further used in the practical part, where a questionnaire is elaborated and PEST analysis, SWOT analysis, Activity Impact Analysis and Porter's Five Forces model are performed. Based on the results, recommendations to increase and maintain the competitiveness of the company are proposed. | en |
dc.format.extent | 3700538 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Strategická analýza | cs |
dc.subject | konkurence | cs |
dc.subject | konkurenceschopnost | cs |
dc.subject | konkurenční výhoda | cs |
dc.subject | matice dopadu | cs |
dc.subject | PEST analýza | cs |
dc.subject | porterův model pěti konkurenčních sil | cs |
dc.subject | SWOT analýza | cs |
dc.subject | Strategic Analysis | en |
dc.subject | Competition | en |
dc.subject | Competitiveness | en |
dc.subject | Competitive Advantage | en |
dc.subject | Impact Analysis | en |
dc.subject | PEST Analysis | en |
dc.subject | Porter´s Five Forces Model of Competition | en |
dc.subject | SWOT Analysis | en |
dc.title | Identifikace konkurence podniku | cs |
dc.title.alternative | Identification of a Business Competition | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Nespěšný, David | |
dc.date.accepted | 2020-07-07 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 115 - Katedra managementu | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Management | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | SEE0011_EKF_B6208_6208R037_2020 | |
dc.rights.access | openAccess | |