Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKrügerová, Martina
dc.contributor.authorOsohová, Eva
dc.date.accessioned2020-10-02T09:27:01Z
dc.date.available2020-10-02T09:27:01Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/141964
dc.description.abstractDiplomová práce se věnuje zachycení aktuální podoby tzv. vinařského zákona a dopadů, které vyvolala jeho změna. Cílem práce je popsat a zhodnotit změnu v právní úpravě zákona č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství, ve znění pozdějších předpisů, a zjistit její dopady na vinařský průmysl, zejména na subjekty v něm podnikající a jejich praxi. Dílčím cílem práce je zhodnotit aktuální podobu předpisů v problematice balení vína a důsledky vyvolané zmíněnou legislativní změnou v této oblasti. Práce se z oblasti vinařského průmyslu věnuje především vinařství, velmi okrajově související zákonné úpravě vinohradnictví a Vinařského fondu. V teoretické části práce je představena problematika vinařství z praktického a legislativního pohledu. V praktické části se rozebírají jednotlivé změny a jejich dopady na jednotlivé dotčené subjekty za pomoci rozboru dostupných dat a dotazníkového šetření.cs
dc.description.abstractThe diploma thesis is focused on capturing the current form of the so-called wine law and the impacts caused by its change. The aim of this work is to describe and evaluate the change in the legislation Act No. 321/2004 Coll., on viticulture and wine making, as amended, and to determine its impact on the wine industry, especially on subjects doing business in it and their practice. The partial goal of the thesis is to evaluate the current form of regulations in the field of wine packaging and the consequences caused by the legislative change in this area. In the field of the wine industry, the work focuses mainly on viticulture, a very marginally related legal regulation of wine making and the Wine Fund. The theoretical part of the thesis presents the issue of viticulture from a practical and legislative point of view. The practical part discusses the individual changes and their impacts on the various subjects with the help of analysis of available data and a questionnaire surveyen
dc.format.extent2314566 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectvinohradnictvícs
dc.subjectvinařstvícs
dc.subjectvinařský zákoncs
dc.subjectSpolečná zemědělská politika, Ministerstvo zemědělstvícs
dc.subjectBag-in-Boxcs
dc.subjectStátní zemědělská a potravinářská inspekcecs
dc.subjectSvaz vinařů ČRcs
dc.subjectviticultureen
dc.subjectwine makingen
dc.subjectwine lawen
dc.subjectCommon Agricultural Policyen
dc.subjectDepartment of Agricultureen
dc.subjectBag-in-Boxen
dc.subjectCzech Agriculture and Food Inspection Authorityen
dc.subjectUnion of Winemakers of the Czech Republicen
dc.titleRegulace vinařství a dopady změncs
dc.title.alternativeImpact of Wine Regulation Changesen
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereeDadák, Michal
dc.date.accepted2020-09-02
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department119 - Katedra právacs
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchEkonomika a právo v podnikánícs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2751
dc.identifier.thesisOSO0004_EKF_N6208_6208T011_2020
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam