dc.contributor.advisor | Klimsza, Lucjan | |
dc.contributor.author | Duchoň, Pavel | |
dc.date.accessioned | 2022-09-01T07:17:49Z | |
dc.date.available | 2022-09-01T07:17:49Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/146474 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce je věnována tématu organizační kultury a jejího možného rozvoje. Cílem této práce bylo provést analýzu a zhodnocení organizační kultury ve vybrané organizaci a navrhnout doporučení na její udržení a rozvoj. V rámci výzkumu byla vybrána rodinná organizace podnikající v gastronomickém oboru. Objektem zájmu bylo posoudit, jaký vliv má rodinný charakter na celkovou kulturu organizace. Součástí výzkumu byl normovaný dotazník podle teorie
Harrisona a Handyho na jehož výsledky navazoval polostrukturovaný rozhovor a který byl použit pro kontrolu výsledků z dotazníku. Ze získaných dat byla sestavena SWOT analýza, prostřednictvím které bylo možné zhodnotit vybrané aspekty organizační kultury. Následně byly předloženy doporučení, které vycházely z provedeného výzkumu a které mohou být využity vlastníky organizace pro udržení, budování a rozvoj své organizační kultury. | cs |
dc.description.abstract | This bachelor thesis is dedicated to the topic of organizational culture and its further development. The aim of this thesis was to analyze and evaluate the organizational culture in the selected organization and to propose recommendations for its maintenance and development. A family-owned organization operating in the catering industry was selected for the research. The object of interest was to assess the impact of family characteristics on the overall culture of the organization. The research included a standardized questionnaire according to the theory of Harrison and Handy followed by a semi-structured interview and was used to check the results from the questionnaire. From the data collected, a SWOT analysis was compiled to evaluate selected aspects of the organizational culture. Subsequently, recommendations were made based on the research conducted which the owners of the organization can use to maintain, build and develop their organizational culture. | en |
dc.format.extent | 4680833 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | organizační kultura | cs |
dc.subject | typologie organizační kultury | cs |
dc.subject | rozvoj organizační kultury | cs |
dc.subject | hodnoty | cs |
dc.subject | rodinný podnik | cs |
dc.subject | organizational culture | en |
dc.subject | typology of organizational culture | en |
dc.subject | development of the organizational culture | en |
dc.subject | values | en |
dc.subject | family business | en |
dc.title | Rozvoj stávající organizační kultury ve vybrané organizaci | cs |
dc.title.alternative | Development of the Existing Organizational Culture in a Selected Company | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Linhartová, Štěpánka | |
dc.date.accepted | 2022-08-30 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 115 - Katedra managementu | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Management | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | DUC0027_EKF_B0413A050012_S03_2022 | |
dc.rights.access | openAccess | |