Show simple item record

dc.contributor.advisorKlimsza, Lucjan
dc.contributor.authorDuchoň, Pavel
dc.date.accessioned2022-09-01T07:17:49Z
dc.date.available2022-09-01T07:17:49Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/146474
dc.description.abstractTato bakalářská práce je věnována tématu organizační kultury a jejího možného rozvoje. Cílem této práce bylo provést analýzu a zhodnocení organizační kultury ve vybrané organizaci a navrhnout doporučení na její udržení a rozvoj. V rámci výzkumu byla vybrána rodinná organizace podnikající v gastronomickém oboru. Objektem zájmu bylo posoudit, jaký vliv má rodinný charakter na celkovou kulturu organizace. Součástí výzkumu byl normovaný dotazník podle teorie Harrisona a Handyho na jehož výsledky navazoval polostrukturovaný rozhovor a který byl použit pro kontrolu výsledků z dotazníku. Ze získaných dat byla sestavena SWOT analýza, prostřednictvím které bylo možné zhodnotit vybrané aspekty organizační kultury. Následně byly předloženy doporučení, které vycházely z provedeného výzkumu a které mohou být využity vlastníky organizace pro udržení, budování a rozvoj své organizační kultury.cs
dc.description.abstractThis bachelor thesis is dedicated to the topic of organizational culture and its further development. The aim of this thesis was to analyze and evaluate the organizational culture in the selected organization and to propose recommendations for its maintenance and development. A family-owned organization operating in the catering industry was selected for the research. The object of interest was to assess the impact of family characteristics on the overall culture of the organization. The research included a standardized questionnaire according to the theory of Harrison and Handy followed by a semi-structured interview and was used to check the results from the questionnaire. From the data collected, a SWOT analysis was compiled to evaluate selected aspects of the organizational culture. Subsequently, recommendations were made based on the research conducted which the owners of the organization can use to maintain, build and develop their organizational culture.en
dc.format.extent4680833 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectorganizační kulturacs
dc.subjecttypologie organizační kulturycs
dc.subjectrozvoj organizační kulturycs
dc.subjecthodnotycs
dc.subjectrodinný podnikcs
dc.subjectorganizational cultureen
dc.subjecttypology of organizational cultureen
dc.subjectdevelopment of the organizational cultureen
dc.subjectvaluesen
dc.subjectfamily businessen
dc.titleRozvoj stávající organizační kultury ve vybrané organizacics
dc.title.alternativeDevelopment of the Existing Organizational Culture in a Selected Companyen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeLinhartová, Štěpánka
dc.date.accepted2022-08-30
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department115 - Katedra managementucs
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchManagementcs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2751
dc.identifier.thesisDUC0027_EKF_B0413A050012_S03_2022
dc.rights.accessopenAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record