Show simple item record

dc.contributor.advisorMynarzová, Monika
dc.contributor.authorKantorová, Lucie
dc.date.accessioned2022-09-01T07:19:06Z
dc.date.available2022-09-01T07:19:06Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/146941
dc.description.abstractBakalářská práce se věnuje ochraně spotřebitele v Evropské unii a České republice se zaměřením na kvalitu potravin. V teoretické části je představen souhrn legislativního rámce v oblasti ochrany spotřebitele na evropské a české úrovni. Jsou zde představeny pojmy kvalita a bezpečnost potraviny včetně jejich důležitosti, značky kvality potravin a informační systémy zaměřující se na kvalitu potravin. Praktická část je věnována vyhodnocení dotazníkového šetření českých spotřebitelů, se zaměřením na vnímání kvality potravin v České republice. Cílem práce je na základě výsledků dotazníkového šetření zpracovat návrhy a doporučení pro výrobce potravin s cílem zvýšení jejich kvality ve prospěch spotřebitelů.cs
dc.description.abstractThe bachelor thesis deals with consumer protection in the European Union and the Czech Republic with a focus on food quality. The theoretical part presents a summary of the legislative framework in the field of consumer protection at the European and Czech level. The concepts of food quality and safety, including their importance, food quality labels and information systems focusing on food quality are introduced. The practical part is devoted to the evaluation of a questionnaire survey of Czech consumers, focusing on the perception of food quality in the Czech Republic. The aim of the bachelor thesis is based on the results of a questionnaire survey to develop proposals and recommendations for food producers in order to increase their quality for the benefit of consumers.en
dc.format.extent1346620 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectochrana spotřebitelecs
dc.subjectkvalita potravincs
dc.subjectbezpečnost potravincs
dc.subjectznačky kvalitycs
dc.subjectEvropská uniecs
dc.subjectČeská republikacs
dc.subjectconsumer protectionen
dc.subjectfood qualityen
dc.subjectfood safetyen
dc.subjectquality labelsen
dc.subjectEuropean Unionen
dc.subjectCzech Republicen
dc.titleOchrana spotřebitele v České republice a Evropské unii se zaměřením na kvalitu potravincs
dc.title.alternativeConsumer Protection in the Czech Republic and the European Union in the Area of Food Qualityen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeDiviš, Ivo
dc.date.accepted2022-06-08
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department120 - Katedra mezinárodních ekonomických vztahůcs
dc.thesis.degree-programAplikovaná ekonomiecs
dc.thesis.degree-branchMezinárodní ekonomické vztahycs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2751
dc.identifier.thesisKAN0222_EKF_B0311A050004_S01_2022
dc.rights.accessopenAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record