dc.contributor.advisor | Mynarzová, Monika | |
dc.contributor.author | Kantorová, Lucie | |
dc.date.accessioned | 2022-09-01T07:19:06Z | |
dc.date.available | 2022-09-01T07:19:06Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/146941 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se věnuje ochraně spotřebitele v Evropské unii a České republice se zaměřením na kvalitu potravin. V teoretické části je představen souhrn legislativního rámce v oblasti ochrany spotřebitele na evropské a české úrovni. Jsou zde představeny pojmy kvalita a bezpečnost potraviny včetně jejich důležitosti, značky kvality potravin a informační systémy zaměřující se na kvalitu potravin. Praktická část je věnována vyhodnocení dotazníkového šetření českých spotřebitelů, se zaměřením na vnímání kvality potravin v České republice. Cílem práce je na základě výsledků dotazníkového šetření zpracovat návrhy a doporučení pro výrobce potravin s cílem zvýšení jejich kvality ve prospěch spotřebitelů. | cs |
dc.description.abstract | The bachelor thesis deals with consumer protection in the European Union and the Czech Republic with a focus on food quality. The theoretical part presents a summary of the legislative framework in the field of consumer protection at the European and Czech level. The concepts of food quality and safety, including their importance, food quality labels and information systems focusing on food quality are introduced. The practical part is devoted to the evaluation of a questionnaire survey of Czech consumers, focusing on the perception of food quality in the Czech Republic. The aim of the bachelor thesis is based on the results of a questionnaire survey to develop proposals and recommendations for food producers in order to increase their quality for the benefit of consumers. | en |
dc.format.extent | 1346620 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | ochrana spotřebitele | cs |
dc.subject | kvalita potravin | cs |
dc.subject | bezpečnost potravin | cs |
dc.subject | značky kvality | cs |
dc.subject | Evropská unie | cs |
dc.subject | Česká republika | cs |
dc.subject | consumer protection | en |
dc.subject | food quality | en |
dc.subject | food safety | en |
dc.subject | quality labels | en |
dc.subject | European Union | en |
dc.subject | Czech Republic | en |
dc.title | Ochrana spotřebitele v České republice a Evropské unii se zaměřením na kvalitu potravin | cs |
dc.title.alternative | Consumer Protection in the Czech Republic and the European Union in the Area of Food Quality | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Diviš, Ivo | |
dc.date.accepted | 2022-06-08 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 120 - Katedra mezinárodních ekonomických vztahů | cs |
dc.thesis.degree-program | Aplikovaná ekonomie | cs |
dc.thesis.degree-branch | Mezinárodní ekonomické vztahy | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | KAN0222_EKF_B0311A050004_S01_2022 | |
dc.rights.access | openAccess | |