dc.contributor.advisor | Hakalová, Jana | |
dc.contributor.author | Malcharčíková, Žaneta | |
dc.date.accessioned | 2022-09-01T07:19:12Z | |
dc.date.available | 2022-09-01T07:19:12Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/146977 | |
dc.description.abstract | Tato práce se zabývá ekonomickými a účetními dopady pandemie COVID-19 na podnikatelské subjekty v České republice. Zaměřuje se jednak na charakteristiku vybraných opatření přijatých na podporu podnikatelského sektoru, jednak na analýzu účetních a daňových aspektů tuzemských opatření dle aktuální české účetní a daňové legislativy. Primárním cílem diplomové práce je analyzovat a následně zhodnotit dopad těchto opatření na vybraný podnikatelský subjekt gastronomického odvětví. Bylo zjištěno, že tento podnik nebyl pandemií příliš zasažen a především skrze čerpané dotační programy naopak paradoxně během tohoto krizového období poprvé ve své historii dosáhl kladného hospodářské výsledku. Do budoucna lze tomuto podniku doporučit zejména vytvoření finančních rezerv či optimalizace struktury pracovních smluv. | cs |
dc.description.abstract | This work deals with the economic and accounting impacts of the COVID-19 pandemic on business entities in the Czech Republic. It focuses on the characteristics of selected measures taken to support the business sector, as well as on the analysis of accounting and tax aspects of domestic measures according to current Czech accounting and tax legislation. The primary goal of the diploma thesis is to analyze and subsequently evaluate the impact of these measures on the selected business entity of the gastronomic industry. It was found that this company was not hit too hard by the pandemic and, paradoxically during the crisis period, for the first time in its history it achieved a positive profit. In the future, this company can be recommended to create financial reserves or optimize the structure of employment contracts. | en |
dc.format.extent | 1714730 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | koronavirus | cs |
dc.subject | pandemie | cs |
dc.subject | opatření | cs |
dc.subject | daně | cs |
dc.subject | podnikatelé | cs |
dc.subject | gastronomie | cs |
dc.subject | coronavirus | en |
dc.subject | pandemic | en |
dc.subject | measures | en |
dc.subject | taxes | en |
dc.subject | business sector | en |
dc.subject | gastronomy | en |
dc.title | Analýza a zhodnocení dopadů pandemie COVID-19 na vybraný podnikatelský subjekt působící v gastronomickém odvětví | cs |
dc.title.alternative | Analysis and Evaluation of COVID-19 Pandemic Impacts on Selected Business Entity Operating in Gastronomy Sector | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Sukeníková, Adéla | |
dc.date.accepted | 2022-05-25 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 117 - Katedra účetnictví a daní | cs |
dc.thesis.degree-program | Finance a účetnictví | cs |
dc.thesis.degree-branch | Účetnictví a daně | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | MAL0296_EKF_N0488A050004_S02_2022 | |
dc.rights.access | openAccess | |