Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorHakalová, Jana
dc.contributor.authorMalcharčíková, Žaneta
dc.date.accessioned2022-09-01T07:19:12Z
dc.date.available2022-09-01T07:19:12Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/146977
dc.description.abstractTato práce se zabývá ekonomickými a účetními dopady pandemie COVID-19 na podnikatelské subjekty v České republice. Zaměřuje se jednak na charakteristiku vybraných opatření přijatých na podporu podnikatelského sektoru, jednak na analýzu účetních a daňových aspektů tuzemských opatření dle aktuální české účetní a daňové legislativy. Primárním cílem diplomové práce je analyzovat a následně zhodnotit dopad těchto opatření na vybraný podnikatelský subjekt gastronomického odvětví. Bylo zjištěno, že tento podnik nebyl pandemií příliš zasažen a především skrze čerpané dotační programy naopak paradoxně během tohoto krizového období poprvé ve své historii dosáhl kladného hospodářské výsledku. Do budoucna lze tomuto podniku doporučit zejména vytvoření finančních rezerv či optimalizace struktury pracovních smluv.cs
dc.description.abstractThis work deals with the economic and accounting impacts of the COVID-19 pandemic on business entities in the Czech Republic. It focuses on the characteristics of selected measures taken to support the business sector, as well as on the analysis of accounting and tax aspects of domestic measures according to current Czech accounting and tax legislation. The primary goal of the diploma thesis is to analyze and subsequently evaluate the impact of these measures on the selected business entity of the gastronomic industry. It was found that this company was not hit too hard by the pandemic and, paradoxically during the crisis period, for the first time in its history it achieved a positive profit. In the future, this company can be recommended to create financial reserves or optimize the structure of employment contracts.en
dc.format.extent1714730 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectkoronaviruscs
dc.subjectpandemiecs
dc.subjectopatřenícs
dc.subjectdaněcs
dc.subjectpodnikatelécs
dc.subjectgastronomiecs
dc.subjectcoronavirusen
dc.subjectpandemicen
dc.subjectmeasuresen
dc.subjecttaxesen
dc.subjectbusiness sectoren
dc.subjectgastronomyen
dc.titleAnalýza a zhodnocení dopadů pandemie COVID-19 na vybraný podnikatelský subjekt působící v gastronomickém odvětvícs
dc.title.alternativeAnalysis and Evaluation of COVID-19 Pandemic Impacts on Selected Business Entity Operating in Gastronomy Sectoren
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereeSukeníková, Adéla
dc.date.accepted2022-05-25
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department117 - Katedra účetnictví a danícs
dc.thesis.degree-programFinance a účetnictvícs
dc.thesis.degree-branchÚčetnictví a daněcs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2751
dc.identifier.thesisMAL0296_EKF_N0488A050004_S02_2022
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam