dc.contributor.advisor | Lošťák, Jiří | |
dc.contributor.author | Bartoš, Daniel | |
dc.date.accessioned | 2023-06-23T08:41:43Z | |
dc.date.available | 2023-06-23T08:41:43Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/149572 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá komparací franšízových sítí a je rozdělená do 5 hlavních částí. První část je zaměřena na teoretická východiska franšízingu, která vysvětlují vlastnosti franšízingu a jak tento podnikatelský koncept funguje. Dále popisuje vlastnosti zákazníka, služby a produktu. Na závěr části jsou umístěna teoretická východiska, která byla potřebná pro správnou formulaci dotazníku. Druhá část se zaměřuje na obecnou charakteristiku franšízových sítí a charakteristické znaky vybraných sítí. Třetí část se zabývá metodikou, která byla použita na tvorbu dotazníku a praktickou část této práce. Tato pasáž je rozdělená na dvě části, na část přípravnou a část realizační. Čtvrtá část se zabývá analýzou dat získaných z dotazníku a samotnou komparací franšízových sítí dle různých hledisek. Poslední pátá část předkládá franšízám obecné návrhy a doporučení a poté jednotlivé návrhy a doporučení pro každý z vybraných fastfoodů.
Cílem této bakalářské práce je zjistit a porovnat, jak si mezi sebou stojí vybrané fastfoody mezi zákazníky. Dílčím cílem je zodpovědět hypotézy a provést komparaci franšízových sítí dle různých hledisek. | cs |
dc.description.abstract | This bachelor's thesis focuses on the comparison of franchise networks and is divided into five main parts. The first part is dedicated to the theoretical foundations of franchising, explaining the characteristics of franchising and how this business concept operates. It also describes characteristics of customer, service, and product. The theoretical foundations necessary for the proper formulation of the questionnaire are presented at the end of this section. The second part focuses on the general characteristics of franchise networks and the characteristic features of selected networks. The third part deals with the methodology used for creating the questionnaire and the practical part of this thesis. This section is divided into two parts: the preparatory part and the implementation part. The fourth part analyzes the data obtained from the questionnaire and compares the franchise networks based on various perspectives. The final fifth part presents general suggestions and recommendations for franchises, followed by specific proposals and recommendations for each of the selected fastfood chains.
The objective of this bachelor's thesis is to determine and compare the standing of selected fast-food chains among customers. A secondary objective is to answer hypotheses and conduct a comparison of franchise networks from different perspectives. | en |
dc.format.extent | 1118714 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | fastfood | cs |
dc.subject | franšíza | cs |
dc.subject | franšízové sítě | cs |
dc.subject | komparace | cs |
dc.subject | spokojenost zákazníka | cs |
dc.subject | služba | cs |
dc.subject | fastfood | en |
dc.subject | franchise | en |
dc.subject | franchise network | en |
dc.subject | comparation | en |
dc.subject | customer satisfaction | en |
dc.subject | service | en |
dc.title | Komparace franšízových sítí v České republice v oblasti fastfoodů | cs |
dc.title.alternative | Franchise Networks Comparison in the Czech Republic in the Field of Fast Food | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Jurášková, Hana | |
dc.date.accepted | 2023-05-31 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | cs |
dc.thesis.degree-program | Marketing | cs |
dc.thesis.degree-branch | Marketing a obchod | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | BAR0671_EKF_B0414A050001_S02_2023 | |
dc.rights.access | openAccess | |