Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorHakalová, Jana
dc.contributor.authorVlčková, Hana
dc.date.accessioned2023-06-23T08:42:36Z
dc.date.available2023-06-23T08:42:36Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/149837
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá analýzou a zhodnocením dopadů pandemie COVID-19 na vybrané podnikatelské subjekty v gastronomickém průmyslu. V teoretické části práce jsou definována a vysvětlena jednotlivá opatření vlády, která sloužila ke zmírnění dopadů pandemie na podnikatele působící v gastronomickém průmyslu. Následuje rozbor uvedených důsledků pandemie v oblasti účetnictví a daní, který byl pro lepší vysvětlení příslušné problematiky doplněn praktickými příklady. V praktické části práce je provedena analýza dopadů pandemie na vybrané podnikatelské subjekty z České republiky, jež se účastnily online dotazníkového šetření. Hlavním cílem provedeného průzkumu je zjistit, jak dopady pandemie onemocnění COVID-19 ovlivnily oslovené podnikatelské subjekty z oblasti gastronomického sektoru. Výstupy z provedené analýzy jsou následně patřičně zhodnoceny.cs
dc.description.abstractThis diploma thesis deals with the analysis and evaluation of COVID-19 pandemic impacts on selected business entities in gastronomy sector. The theoretical part of the thesis defines and explains the individual government measures that served to mitigate the impact of the pandemic on entrepreneurs operating in the gastronomy industry. The following is an analysis of the above-mentioned consequences of pandemic in the accounting and taxation area, which has been supplemented with practical examples for better explanation of relevant issues. The practical part of the thesis analyses the impacts of pandemic on selected business entities from the Czech Republic that participated in an online questionnaire survey. The main objective of the survey is to determine how the impact of the COVID-19 pandemic affected the approached business entities from the gastronomy sector. The results of the analysis are accordingly evaluated.en
dc.format.extent1324235 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectAnalýzacs
dc.subjectpandemiecs
dc.subjectCOVID – 19cs
dc.subjectpodnikatelské subjektycs
dc.subjectgastronomiecs
dc.subjectúčetnictví a daněcs
dc.subjectAnalysisen
dc.subjectpandemicen
dc.subjectCOVID – 19en
dc.subjectbusiness entitiesen
dc.subjectgastronomyen
dc.subjectaccounting and taxationen
dc.titleAnalýza a zhodnocení dopadů pandemie COVID-19 na vybrané podnikatelské subjekty v gastronomickém průmyslucs
dc.title.alternativeAnalysis and Evaluation of COVID-19 Pandemic Impacts on Selected Business Entities in Gastronomy Industryen
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereeKulštejnová, Martina
dc.date.accepted2023-05-22
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department117 - Katedra účetnictví a danícs
dc.thesis.degree-programFinance a účetnictvícs
dc.thesis.degree-branchÚčetnictví a daněcs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2751
dc.identifier.thesisVLC0091_EKF_N0488A050004_S02_2023
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam