dc.contributor.advisor | Hakalová, Jana | |
dc.contributor.author | Vlčková, Hana | |
dc.date.accessioned | 2023-06-23T08:42:36Z | |
dc.date.available | 2023-06-23T08:42:36Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/149837 | |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce se zabývá analýzou a zhodnocením dopadů pandemie COVID-19
na vybrané podnikatelské subjekty v gastronomickém průmyslu. V teoretické části práce jsou definována a vysvětlena jednotlivá opatření vlády, která sloužila ke zmírnění dopadů pandemie na podnikatele působící v gastronomickém průmyslu. Následuje rozbor uvedených důsledků pandemie v oblasti účetnictví a daní, který byl pro lepší vysvětlení příslušné problematiky doplněn praktickými příklady. V praktické části práce je provedena analýza dopadů pandemie na vybrané podnikatelské subjekty z České republiky, jež se účastnily online dotazníkového šetření. Hlavním cílem provedeného průzkumu je zjistit, jak dopady pandemie onemocnění COVID-19 ovlivnily oslovené podnikatelské subjekty z oblasti gastronomického sektoru. Výstupy z provedené analýzy jsou následně patřičně zhodnoceny. | cs |
dc.description.abstract | This diploma thesis deals with the analysis and evaluation of COVID-19 pandemic impacts on selected business entities in gastronomy sector. The theoretical part of the thesis defines and explains the individual government measures that served to mitigate the impact of the pandemic on entrepreneurs operating in the gastronomy industry. The following is an analysis of the above-mentioned consequences of pandemic in the accounting and taxation area, which has been supplemented with practical examples for better explanation of relevant issues. The practical part of the thesis analyses the impacts of pandemic on selected business entities from the Czech Republic that participated in an online questionnaire survey. The main objective of the survey is to determine how the impact of the COVID-19 pandemic affected the approached business entities from the gastronomy sector. The results of the analysis are accordingly evaluated. | en |
dc.format.extent | 1324235 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Analýza | cs |
dc.subject | pandemie | cs |
dc.subject | COVID – 19 | cs |
dc.subject | podnikatelské subjekty | cs |
dc.subject | gastronomie | cs |
dc.subject | účetnictví a daně | cs |
dc.subject | Analysis | en |
dc.subject | pandemic | en |
dc.subject | COVID – 19 | en |
dc.subject | business entities | en |
dc.subject | gastronomy | en |
dc.subject | accounting and taxation | en |
dc.title | Analýza a zhodnocení dopadů pandemie COVID-19 na vybrané podnikatelské subjekty v gastronomickém průmyslu | cs |
dc.title.alternative | Analysis and Evaluation of COVID-19 Pandemic Impacts on Selected Business Entities in Gastronomy Industry | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Kulštejnová, Martina | |
dc.date.accepted | 2023-05-22 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 117 - Katedra účetnictví a daní | cs |
dc.thesis.degree-program | Finance a účetnictví | cs |
dc.thesis.degree-branch | Účetnictví a daně | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | VLC0091_EKF_N0488A050004_S02_2023 | |
dc.rights.access | openAccess | |