dc.contributor.advisor | Poczatková, Blanka | |
dc.contributor.author | Liberdová, Lucie | |
dc.date.accessioned | 2023-06-23T08:42:40Z | |
dc.date.available | 2023-06-23T08:42:40Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/149860 | |
dc.description.abstract | Tato práce řeší problematiku konkurenceschopnosti vybraného podniku. Cílem bakalářské práce je zhodnocení konkurenceschopnosti vybraného podniku pomocí provedených metod. Práce je rozdělena do dvou části. Nejprve se bakalářská práce v teoretické části zabývá teoreticko-metodickými východisky konkurenceschopnosti. V této kapitole jsou blíže objasněny jednotlivé pojmy a metody, které jsou následně aplikovány na konkrétně vybraný podnik v praktické části. Hlavní praktická část je věnována aplikaci všech metod. Jsou uplatněny metody jako PEST analýza, Porterova analýza pěti konkurenčních sil, Mystery shopping, Metoda párového srovnání, BCG matice a SWOT analýza. V závěru práce jsou na základě hodnocení zjištěných informací z analýz následně navrhnuta doporučení, která by mohla vést ke zvýšení jeho konkurenceschopnosti. | cs |
dc.description.abstract | This thesis addresses the issue of competitiveness of the selected company. The aim of the bachelor thesis is to evaluate the competitiveness of the selected enterprise by means of the methods performed. The thesis is divided into two parts. First, the theoretical part of the thesis deals with the theoretical and methodological background of competitiveness. In this chapter, the individual concepts and methods are explained in more detail, which are then applied to the specifically selected enterprise in the practical part. The main practical part is devoted to the application of all methods. Methods such as PEST analysis, Porter's five competitive forces analysis, Mystery shopping, Pairwise comparison method, BCG matrix and SWOT analysis are applied. At the end of the thesis, based on the evaluation of the information found from the analyses, recommendations are then proposed that could lead to an increase in its competitiveness. | en |
dc.format.extent | 1664515 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | konkurence | cs |
dc.subject | konkurenceschopnost | cs |
dc.subject | konkurenční výhoda | cs |
dc.subject | PEST analýza | cs |
dc.subject | Porterova analýza pěti konkurenčních sil | cs |
dc.subject | Mystery shopping | cs |
dc.subject | Metoda párového srovnání | cs |
dc.subject | BCG matice | cs |
dc.subject | SWOT analýza | cs |
dc.subject | competition | en |
dc.subject | competitiveness | en |
dc.subject | competitive advantage | en |
dc.subject | PEST analysis | en |
dc.subject | Porter's five competitive forces analysis | en |
dc.subject | Mystery shopping | en |
dc.subject | Pairwise comparison method | en |
dc.subject | BCG matrix | en |
dc.subject | SWOT analysis | en |
dc.title | Zhodnocení konkurenceschopnosti rychlého občerstvení | cs |
dc.title.alternative | Evalution of the Competitiveness of Fast Food | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Skotnicová, Gabriela | |
dc.date.accepted | 2023-05-30 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikohospodářská | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Podniková ekonomika | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | LIB0038_EKF_B0413A050012_S02_2023 | |
dc.rights.access | openAccess | |