Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPoczatková, Blanka
dc.contributor.authorLiberdová, Lucie
dc.date.accessioned2023-06-23T08:42:40Z
dc.date.available2023-06-23T08:42:40Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/149860
dc.description.abstractTato práce řeší problematiku konkurenceschopnosti vybraného podniku. Cílem bakalářské práce je zhodnocení konkurenceschopnosti vybraného podniku pomocí provedených metod. Práce je rozdělena do dvou části. Nejprve se bakalářská práce v teoretické části zabývá teoreticko-metodickými východisky konkurenceschopnosti. V této kapitole jsou blíže objasněny jednotlivé pojmy a metody, které jsou následně aplikovány na konkrétně vybraný podnik v praktické části. Hlavní praktická část je věnována aplikaci všech metod. Jsou uplatněny metody jako PEST analýza, Porterova analýza pěti konkurenčních sil, Mystery shopping, Metoda párového srovnání, BCG matice a SWOT analýza. V závěru práce jsou na základě hodnocení zjištěných informací z analýz následně navrhnuta doporučení, která by mohla vést ke zvýšení jeho konkurenceschopnosti.cs
dc.description.abstractThis thesis addresses the issue of competitiveness of the selected company. The aim of the bachelor thesis is to evaluate the competitiveness of the selected enterprise by means of the methods performed. The thesis is divided into two parts. First, the theoretical part of the thesis deals with the theoretical and methodological background of competitiveness. In this chapter, the individual concepts and methods are explained in more detail, which are then applied to the specifically selected enterprise in the practical part. The main practical part is devoted to the application of all methods. Methods such as PEST analysis, Porter's five competitive forces analysis, Mystery shopping, Pairwise comparison method, BCG matrix and SWOT analysis are applied. At the end of the thesis, based on the evaluation of the information found from the analyses, recommendations are then proposed that could lead to an increase in its competitiveness.en
dc.format.extent1664515 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectkonkurencecs
dc.subjectkonkurenceschopnostcs
dc.subjectkonkurenční výhodacs
dc.subjectPEST analýzacs
dc.subjectPorterova analýza pěti konkurenčních silcs
dc.subjectMystery shoppingcs
dc.subjectMetoda párového srovnánícs
dc.subjectBCG maticecs
dc.subjectSWOT analýzacs
dc.subjectcompetitionen
dc.subjectcompetitivenessen
dc.subjectcompetitive advantageen
dc.subjectPEST analysisen
dc.subjectPorter's five competitive forces analysisen
dc.subjectMystery shoppingen
dc.subjectPairwise comparison methoden
dc.subjectBCG matrixen
dc.subjectSWOT analysisen
dc.titleZhodnocení konkurenceschopnosti rychlého občerstvenícs
dc.title.alternativeEvalution of the Competitiveness of Fast Fooden
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeSkotnicová, Gabriela
dc.date.accepted2023-05-30
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department152 - Katedra podnikohospodářskács
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchPodniková ekonomikacs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2751
dc.identifier.thesisLIB0038_EKF_B0413A050012_S02_2023
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam