dc.contributor.advisor | Blecharz, Pavel | |
dc.contributor.author | Kružolková, Tereza | |
dc.date.accessioned | 2023-11-10T12:31:03Z | |
dc.date.available | 2023-11-10T12:31:03Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/151567 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá analýzou reklamací vybraných potravinářských výrobků, přičemž cílem bylo zjistit kořenové příčiny a navrhnout opatření vedoucí ke zlepšení. Analýza byla provedena pomocí dvou nástrojů jakosti, a to Paretova diagramu a Diagramu příčin a následku. Pomocí Paretova diagramu byly vybrány nejdůležitější vady výrobků, na základě kterých byly vytvořeny diagramy příčin a následku. Po sestavení diagramu byly vybrány pavděpodobné kořenové příčiny, a za účelem nalezení řešení pro odstranění kořenových příčin byl proveden Brainstorming, kde účastníky Brainstormingové diskuze byly definovány ovládací opatření, které můžou zamezit vzniku dalším reklamacím. | cs |
dc.description.abstract | The bachelor's thesis deals with the analysis of complaints of selected food products, while the goal was to find out the root causes and propose measures leading to improvement. The analysis was performed using two quality tools, namely the Pareto diagram and the Cause and Effect Diagram. Using the Pareto diagram, the most important product defects were selected, on the basis of which cause and effect diagrams were created. After drawing up the diagram, probable root causes were selected, and in order to find a solution to eliminate the root causes, Brainstorming was carried out, where the participants of the Brainstorming discussion defined control measures that can prevent the occurrence of further complaints. | en |
dc.format.extent | 1236870 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Reklamace, kvalita, management jakosti, potravinářství, analýza, ISO 9001, brainstorming, HACCP, produkt | cs |
dc.subject | Complaints, quality, quality management, food industry, analysis, ISO 9001, brainstorming, HACCP, product | en |
dc.title | Analýza reklamací vybraných potravinářských výrobků | cs |
dc.title.alternative | Analysis of Complaints of Selected Food Products | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Škrobánková, Ludmila | |
dc.date.accepted | 2023-09-05 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikohospodářská | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Podniková ekonomika | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | KRU0133_EKF_B0413A050012_S02_2023 | |
dc.rights.access | openAccess | |