dc.contributor.advisor | Kauerová, Lenka | |
dc.contributor.author | Akymenko, Yelyzaveta | |
dc.date.accessioned | 2024-06-27T17:22:18Z | |
dc.date.available | 2024-06-27T17:22:18Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/153055 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se zabývá analýzou vlivu sociálních sítí na chování spotřebitelů, v oblasti zdravé výživy. Cílem dané diplomové práce je analyzovat vliv sociálních sítí na chování spotřebitelů, v oblasti zdravé výživy a následně, na základě výsledků dotazníkového šetření, definovat návrhy a doporučení, pomocí kterých mohou firmy spotřebitele na sociálních sítích ovlivnit. Návrhy a doporučení by měly firmám pomoci zacílit na sociálních sítích na relevantní skupinu uživatelů a efektivně využít sociální média k posílení povědomí o zdravé výživě a budování značky, což by mohlo vést k zvýšení prodejů a loajality zákazníků. Dílčím cílem je zkoumat spolupráci značek, specializujících se na zdravou výživu, s influencery a posoudit postoj spotřebitelů k této spolupráci. Pro dosažení stanovených cílů byl zvolen kvantitativní výzkum, konkrétně dotazníkové šetření. Teoretická část diplomové práce je věnována východiskám spotřebitelského chování. Dále je uvedena charakteristika vybraných sociálních sítí a trhu zdravé výživy. V analytické části je provedena analýza dat z dotazníkového šetření a následně jsou na základě výsledků sestaveny návrhy a doporučení. | cs |
dc.description.abstract | The diploma thesis deals with the analysis of the influence of social networks on consumer behaviour in the field of healthy eating. The aim of the thesis is to analyse the influence of social networks on consumer behaviour in the field of healthy nutrition and then, based on the results of a questionnaire survey, to define suggestions and recommendations that companies can use to influence consumers on social networks. The suggestions and recommendations should help firms to target the relevant group of users on social media and use social media effectively to enhance healthy eating awareness and brand building, which could lead to increased sales and customer loyalty. A sub-objective is to explore the collaboration of brands specialising in healthy eating with influencers and to assess consumer attitudes towards this collaboration. In order to achieve the set objectives, quantitative research, specifically a questionnaire survey, was chosen. The theoretical part of the thesis is devoted to the background of consumer behaviour. Furthermore, the characteristics of selected social networks and the health food market are presented. In the analytical part, the data from the questionnaire survey is analysed and then suggestions and recommendations are made based on the results. | en |
dc.format.extent | 1666535 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | spotřebitelské chování, sociální sítě, zdravá výživa, vliv sociálních médií, online komunikace, zdravý životní styl, interakce značky se zákazníky, influencer marketing | cs |
dc.subject | consumer behaviour, social networks, healthy eating, social media influence, online communication, healthy lifestyle, brand interaction with customers, influencer marketing | en |
dc.title | Analýza vlivu sociálních sítí na spotřebitelské chování na trhu se zdravou výživou | cs |
dc.title.alternative | Analysis of Social Networks Influence on Consumer Behaviour on the Healthy Food Market | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Dirgasová, Magda | |
dc.date.accepted | 2024-05-27 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | cs |
dc.thesis.degree-program | Marketing a obchod | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | AKY0007_EKF_N0414A050001_2024 | |
dc.rights.access | openAccess | |