dc.contributor.advisor | Lůžek, Petr | |
dc.contributor.author | Hawigerová, Vanessa | |
dc.date.accessioned | 2024-06-27T17:22:21Z | |
dc.date.available | 2024-06-27T17:22:21Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/153070 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce byla analýza kaváren ve vymezeném území pomocí metody mystery shopping. Výzkum probíhal v malém městě Valašském Meziříčí. Do výzkumu bylo zařazeno 13 kaváren.
Celkem bylo zkoumaných 8 oblastí Interiér, Exteriér, Personál, Produkt, Subjektivní prožitek mystery shoppera, Extra, Online a Webové stránky. Nejlépe, za všechny oblasti, byla vyhodnocena Kavárna 3 s dosaženými 73,5 body. Naopak nejhůře byla vyhodnocena Kavárna 9 se 41 body. Následně bylo navrhnuto nejvhodnější řešení pro kavárny.
Autorka práce se již delší dobu zajímá o kavárenské prostředí. Ve volném čase si ráda vychutná kvalitní kávu. V budoucnu uvažuje o otevření vlastní provozovny. Myslí si, že zvolené téma práce může být první zkušeností v její dlouhé cestě.
Dalším impulzem k výběru tématu byl rozhovor s majitelem Cukrárny U Saliho. V důsledku přibývání konkurence pocítil majitel Cukrárny U Saliho značný úbytek zákazníků. Potřeboval by zjistit, co dělají v ostatních kavárnách lépe. | cs |
dc.description.abstract | The aim of the bachelor's thesis was to analyze cafés in a defined area using the mystery shopping method. The research took place in the small town of Valašské Meziříčí. Thirteen cafés in the defined area were included in the study.
A total of 8 areas were examined: Interior, Exterior, Staff, Product, Subjective experience of the mystery shopper, Extra, Online, and Website. Café 3 was evaluated the highest overall, receiving 73.5 points across all areas. On the other hand, Café 9 performed the worst with 41 points. Then, the most suitable solution was proposed.
The author of the thesis has been interested in the café environment for long time. In her free time, she enjoys quality coffee. She is considering opening her own establishment in the future and believes that the chosen thesis topic could be her first experience on her long journey.
Another impulse for choosing the topic was a conversation with the owner of Cukrárna U Saliho. Due to increasing competition, Sali, the owner, has experienced a significant decline in customers. He needed to find out what other cafés are doing better. | en |
dc.format.extent | 10911780 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | káva | cs |
dc.subject | kavárna | cs |
dc.subject | cappuccino | cs |
dc.subject | mystery shopping | cs |
dc.subject | výzkum | cs |
dc.subject | zákazník | cs |
dc.subject | coffee | en |
dc.subject | café | en |
dc.subject | cappuccino | en |
dc.subject | mystery shopping | en |
dc.subject | research | en |
dc.subject | customer | en |
dc.title | Analýza lokální konkurence kaváren | cs |
dc.title.alternative | Analysis of Local Café Competition | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Riffler, Ondřej | |
dc.date.accepted | 2024-06-06 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | cs |
dc.thesis.degree-program | Marketing | cs |
dc.thesis.degree-branch | Marketingová komunikace | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | HAW0015_EKF_B0414A050001_S01_2024 | |
dc.rights.access | openAccess | |