dc.contributor.advisor | Švajdová, Lenka | |
dc.contributor.author | Řehánková, Nikol | |
dc.date.accessioned | 2024-06-27T17:22:56Z | |
dc.date.available | 2024-06-27T17:22:56Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/153293 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se zabývá určením typologie zákazníků rodinné pražírny Vřes Caffé. Hlavním cílem této práce bylo navrhnout typologii zákazníků pražírny. Vedlejšími cíli bylo zjištění nákupního chování zákazníků, postoje zákazníků k nabídce a kvalitě káv a také zjištění frekvence návštěv či věkové struktury zákazníků. Data pro tuto diplomovou práci byla sbírána za pomocí on-line a off-line dotazníkového šetření, přičemž dotazování se zúčastnilo 177 respondentů. Získaná data byla následně zpracována za pomocí statistického programu SPSS a na základě zpracovaných dat a za pomocí faktorové a shlukové analýzy byla navržena typologie zákazníků pražírny. | cs |
dc.description.abstract | The diploma thesis deals with determining the typology of customers of the family roastery Vřes Caffé. The main goal of this work was to propose a typology of roastery customers. The secondary objectives were to find out the purchasing behaviour of customers, the attitude of customers towards the range and quality of coffees, as well as to find out the frequency of visits or the age structure of customers. The data for this thesis was collected using an online and offline questionnaire survey, with 177 respondents taking part in the survey. The obtained data were subsequently processed using the statistical program SPSS and based on the processed data and with the help of factor and cluster analysis, a typology of roastery customers was proposed. | en |
dc.format.extent | 2421792 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Typologie zákazníků | cs |
dc.subject | nákupní chování | cs |
dc.subject | zákazník | cs |
dc.subject | spotřebitel | cs |
dc.subject | faktorová analýza | cs |
dc.subject | shluková analýza | cs |
dc.subject | pražírna kávy | cs |
dc.subject | káva | cs |
dc.subject | Vřes Caffé | cs |
dc.subject | Typology of customers | en |
dc.subject | purchasing behaviour | en |
dc.subject | customer | en |
dc.subject | consumer | en |
dc.subject | factor analysis | en |
dc.subject | cluster analysis | en |
dc.subject | coffee roastery | en |
dc.subject | coffee | en |
dc.subject | Vřes Caffé | en |
dc.title | Typologie zákazníků pražírny kávy | cs |
dc.title.alternative | Customers Typology of the Coffee Roastery | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Tykva, Tomáš | |
dc.date.accepted | 2024-05-27 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | cs |
dc.thesis.degree-program | Marketing a obchod | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | REH0115_EKF_N0414A050001_2024 | |
dc.rights.access | openAccess | |