dc.contributor.advisor | Mikušová, Marie | |
dc.contributor.author | Urbášková, Iveta | |
dc.date.accessioned | 2024-06-27T17:23:01Z | |
dc.date.available | 2024-06-27T17:23:01Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/153324 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zaměřuje na popis podnikatelského prostředí v České republice, s důrazem na možné formy podnikání a proces založení společnosti s ručením omezeným. Hlavním cílem práce je vytvoření podnikatelského záměru pro podnik v gastronomickém prostředí. Práce aplikuje získané poznatky o podnikatelském prostředí do konkrétního záměru, kterým je vypracování podnikatelského plánu pro založení konkrétního podniku a to Café bar Úsměv.
V procesu zakládání vlastní s.r.o. byly provedeny analýzy vnějšího i vnitřního podnikatelského prostředí, analýza PEST (analýza zahrnující politické, ekonomické, sociální a technologické faktory), finanční plán a vyhodnocení životaschopnosti založeného podniku včetně analýzy rizik.
Cílem práce je poskytnout jasný a přehledný návod na založení vlastního podniku s.r.o. v gastronomickém odvětví, který bude aplikovatelný na založení s.r.o. v jakémkoliv oboru. Cílem je rovněž využít vědomosti získané studiem v oboru hotelnictví a studiem na Vysoké škole ekonomické. Tyto znalosti implementovat do procesu zakládání s.r.o. a zároveň přitom využít vlastní praktické zkušenosti získané praxí v různých gastronomických provozech. | cs |
dc.description.abstract | This bachelor thesis focuses on the description of the business environment in the Czech Republic, with an emphasis on the possible forms of entrepreneurship and the process of establishing a limited liability company. The main objective of the thesis is to create a business plan for a company in the gastronomic environment. The thesis applies the acquired knowledge about the business environment to a specific project, which is the development of a business plan for the establishment of a specific enterprise, namely Café bar Úsměv.
In the process of setting up the actual Ltd. an analysis of the external and internal business environment, a PEST analysis (an analysis including political, economic, social and technological factors), a financial plan and an evaluation of the viability of the established business including a risk analysis were carried out.
The aim of the paper is to provide a clear and straightforward guide to setting up an LLC in the catering industry, which will be applicable to setting up an LLC in any industry. It also aims to use the knowledge gained from studying in the hotel industry and from studying at the University of Economics. This knowledge will be implemented in the process of setting up a limited liability company and at the same time, to use our own practical experience gained through work experience in various catering operations. | en |
dc.format.extent | 2406034 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Založení s.r.o. | cs |
dc.subject | podnikatelský plán | cs |
dc.subject | analýza rizik | cs |
dc.subject | podnikatelské prostředí | cs |
dc.subject | Establishing an LLC | en |
dc.subject | business plan | en |
dc.subject | risk analysis | en |
dc.subject | business environment | en |
dc.title | Zahájení podnikání společnosti s ručením omezeným | cs |
dc.title.alternative | Starting Business of a Limited Liability Company | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Podešva, Lukáš | |
dc.date.accepted | 2024-06-03 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 115 - Katedra managementu | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Management | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | URB0250_EKF_B0413A050012_S03_2024 | |
dc.rights.access | openAccess | |