dc.contributor.advisor | Matusiková, Lucja | |
dc.contributor.author | Lindovský, Jakub | |
dc.date.accessioned | 2025-06-23T11:46:34Z | |
dc.date.available | 2025-06-23T11:46:34Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/155903 | |
dc.description.abstract | Cílem práce bylo zpracovat podnikatelský plán k založení nové salaterie a pomocí analýz prostředí, finančního plánu a analýzy rizik zhodnotit, zda má plánovaný podnik šanci uspět na trhu. Vnější prostředí podniku bylo analyzováno pomocí PEST analýzy a Porterova modelu pěti konkurenčních sil. Součástí práce je také marketingový plán, ve kterém byla definována cílová skupina, konkurenční výhoda podniku a jednotlivé prvky marketingového mixu 7P. V rámci finančního plánu byly vytvořeny tři scénáře a v každém z nich byly sestaveny finanční výkazy. Rizika byla analyzována a zhodnocena pomocí analýzy rizik. Pro propojení analýzy vnějšího prostředí a poznatků získaných ohledně vnitřního prostředí byla vytvořena SWOT analýza. Na základě provedených analýz a finančního plánu dospěl autor k závěru, že podnikatelský plán je realizovatelný ve dvou ze tří uvažovaných scénářů. | cs |
dc.description.abstract | The aim of this thesis was to develop a business plan for establishing a new salad bar and to evaluate, through environmental analyses, a financial plan, and risk assessment, whether the planned business has the potential to succeed in the market. The external environment of the business was analysed using the PEST analysis and Porter’s Five Forces model. The thesis also includes a marketing plan, in which the target group, the competitive advantage of the business, and the individual elements of the 7P marketing mix were defined. Within the financial plan, three scenarios were created, and financial statements were prepared for each of them. Risks were analysed and assessed using a risk analysis. To connect the external environment analysis with insights into the internal environment, a SWOT analysis was conducted. Based on the analyses performed and the financial plan, the author concluded that the business plan is feasible in two out of the three considered scenarios. | en |
dc.format.extent | 1511159 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Podnikatelský plán | cs |
dc.subject | podnikání | cs |
dc.subject | salaterie | cs |
dc.subject | PEST analýza | cs |
dc.subject | Porterův model pěti konkurenčních sil | cs |
dc.subject | analýza rizik | cs |
dc.subject | SWOT analýza | cs |
dc.subject | Business plan | en |
dc.subject | entrepreneurship | en |
dc.subject | salad bar | en |
dc.subject | PEST analysis | en |
dc.subject | Porter’s five forces model | en |
dc.subject | risk analysis | en |
dc.subject | SWOT analysis | en |
dc.title | Zpracování podnikatelského plánu pro založení nového podniku | cs |
dc.title.alternative | Developing a Business Plan for Setting up a New Business | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Starzyková, Doris | |
dc.date.accepted | 2025-06-03 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 115 - Katedra managementu | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Management | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | LIN0118_EKF_B0413A050012_S03_2025 | |
dc.rights.access | openAccess | |