Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBazsová, Blanka
dc.contributor.authorGlabazňa, Tomáš
dc.date.accessioned2025-06-23T11:46:37Z
dc.date.available2025-06-23T11:46:37Z
dc.date.issued2025
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/155921
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá návrhem modelu hodnocení výkonnosti pracovníků v cukrářské firmě s využitím metod vícekriteriálního hodnocení variant, konkrétně metody AHP. Cílem práce je vytvořit model vícekriteriálního hodnocení výkonnosti pracovníků v cukrářské firmě, který poslouží jako základ pro efektivní řízení výkonnosti a spravedlivé odměňování. První část práce shrnuje teoretická a metodická východiska v oblasti měření a hodnocení výkonnosti, rozhodování, hodnotících kritérií a metod vícekriteriálního hodnocení variant, konkrétně metody AHP. Následuje analýza současného stavu hodnocení výkonnosti pracovníků v cukrářské firmě, včetně popisu samotné firmy a významu modelu pro firmu. V praktické části jsou stanovena kritéria, jejich hierarchická struktura a představeny jednotlivé varianty. Následuje aplikace samotné metody AHP, stanovení vah kritérií a výpočet užitku jednotlivých variant. Výstupem je výsledné pořadí pracovníků dle jejich výkonnosti, které poskytuje podklad pro systém odměňování, motivaci a rozvoj zaměstnanců i pro případná personální rozhodnutí. Na závěr je provedena analýza citlivosti, ve které je přidáno nové kritérium, s cílem ověřit stabilitu vah kritérií a výsledného pořadí.cs
dc.description.abstractThe bachelor's thesis deals with the design of a model for evaluating the performance of workers in a confectionery company using multi-criteria evaluation methods, specifically the AHP method. The aim of the thesis is to create a model for multicriteria evaluation of the performance of workers in a confectionery company, which will serve as a basis for effective performance management and fair remuneration. The first part of the thesis summarises the theoretical and methodological foundations in the field of performance measurement and evaluation, decision-making, evaluation criteria and methods of multi-attribute decision-making, namely the AHP method. This is followed by an analysis of the current state of employee performance evaluation in confectionary, including a description of the company itself and the significance of the model for the company. In the practical part, the evaluation criteria, with their hierarchical structure, are determined and individual variants are presented. This is followed by the application of the AHP method itself, determination of criteria weights, and calculation of the benefits of individual variants. The output is the resulting ranking of employees by their performance, which provides a basis for the remuneration system, employee motivation and development, and for potential personnel decisions. Finally, a sensitivity analysis is performed, in which a new criterion is added, in order to verify the stability of the criterion weights and the resulting ranking.en
dc.format.extent902632 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectAHPcs
dc.subjectcukrářská firmacs
dc.subjecthodnocenícs
dc.subjectrozhodovánícs
dc.subjectvýkonnostcs
dc.subjectAHPen
dc.subjectconfectionaryen
dc.subjectevaluationen
dc.subjectdecision-makingen
dc.subjectperformanceen
dc.titleNávrh modelu hodnocení pracovníků v cukrářské firměcs
dc.title.alternativeModel Design Evaluation of Employees in the Confectionaryen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeMikušová, Marie
dc.date.accepted2025-06-05
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department157 - Katedra systémového inženýrství a informatikycs
dc.thesis.degree-programInformatika v ekonomicecs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2751
dc.identifier.thesisGLA0066_EKF_B0311A050015_2025
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam