dc.contributor.advisor | Bazsová, Blanka | |
dc.contributor.author | Ďurčo, Jakub | |
dc.date.accessioned | 2025-06-23T11:47:00Z | |
dc.date.available | 2025-06-23T11:47:00Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/156048 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací modelu hodnocení výkonnosti číšníků v restauraci. V první části jsou popsány základní pojmy spojené s hodnocením pracovníků, výkonností, kompetencemi a motivací. Dále jsou zde stručně představeny metody vícekriteriálního hodnocení a popsána metoda AHP. Druhá část práce analyzuje současný systém hodnocení ve vybrané restauraci, aktuální systém motivace a odměňování a identifikuje jeho silné a slabé stránky. Třetí část zahrnuje návrh modelu hodnocení výkonnosti číšníků restaurace, který využívá metodu AHP. Na základě hodnocení pomocí AHP modelu jsou číšníci seřazeni od nejvýkonnějšího po nejméně výkonného. | cs |
dc.description.abstract | This Bachelor’s thesis deals with the design and implementation of a model to evaluate the performance of waiters in a restaurant. The first part describes basic terms related to employee evaluation, performance, competencies, and motivation. It also briefly presents multi-criteria evaluation methods and describes the AHP method. The second part analyses the current evaluation system in a selected restaurant, the current motivation and reward system, and identifies its strengths and weaknesses. The third part includes a proposal of a model for evaluating the performance of waiters, which uses the AHP method. Based on the evaluation using the AHP model, waiters are ranked from the most efficient to the least efficient. | en |
dc.format.extent | 733701 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | AHP | cs |
dc.subject | Číšník | cs |
dc.subject | Hodnocení výkonnosti | cs |
dc.subject | Restaurace | cs |
dc.subject | Saatyho metoda | cs |
dc.subject | Vícekriteriální hodnocení | cs |
dc.subject | Výkonnost | cs |
dc.subject | AHP | en |
dc.subject | Waiter | en |
dc.subject | Performance evaluation | en |
dc.subject | Restaurant | en |
dc.subject | Saaty's matrix | en |
dc.subject | Multi-criteria evaluation | en |
dc.subject | Performance | en |
dc.title | Návrh hodnocení modelu výkonnosti pracovníků ve vybrané organizaci | cs |
dc.title.alternative | Design of the Performance Evaluation Model for Employees in a Selected Company | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Zapletal, František | |
dc.date.accepted | 2025-06-05 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 157 - Katedra systémového inženýrství a informatiky | cs |
dc.thesis.degree-program | Informatika v ekonomice | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | DUR0149_EKF_B0311A050015_2025 | |
dc.rights.access | openAccess | |