Show simple item record

dc.contributor.advisorBazsová, Blanka
dc.contributor.authorĎurčo, Jakub
dc.date.accessioned2025-06-23T11:47:00Z
dc.date.available2025-06-23T11:47:00Z
dc.date.issued2025
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/156048
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací modelu hodnocení výkonnosti číšníků v restauraci. V první části jsou popsány základní pojmy spojené s hodnocením pracovníků, výkonností, kompetencemi a motivací. Dále jsou zde stručně představeny metody vícekriteriálního hodnocení a popsána metoda AHP. Druhá část práce analyzuje současný systém hodnocení ve vybrané restauraci, aktuální systém motivace a odměňování a identifikuje jeho silné a slabé stránky. Třetí část zahrnuje návrh modelu hodnocení výkonnosti číšníků restaurace, který využívá metodu AHP. Na základě hodnocení pomocí AHP modelu jsou číšníci seřazeni od nejvýkonnějšího po nejméně výkonného.cs
dc.description.abstractThis Bachelor’s thesis deals with the design and implementation of a model to evaluate the performance of waiters in a restaurant. The first part describes basic terms related to employee evaluation, performance, competencies, and motivation. It also briefly presents multi-criteria evaluation methods and describes the AHP method. The second part analyses the current evaluation system in a selected restaurant, the current motivation and reward system, and identifies its strengths and weaknesses. The third part includes a proposal of a model for evaluating the performance of waiters, which uses the AHP method. Based on the evaluation using the AHP model, waiters are ranked from the most efficient to the least efficient.en
dc.format.extent733701 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectAHPcs
dc.subjectČíšníkcs
dc.subjectHodnocení výkonnostics
dc.subjectRestauracecs
dc.subjectSaatyho metodacs
dc.subjectVícekriteriální hodnocenícs
dc.subjectVýkonnostcs
dc.subjectAHPen
dc.subjectWaiteren
dc.subjectPerformance evaluationen
dc.subjectRestauranten
dc.subjectSaaty's matrixen
dc.subjectMulti-criteria evaluationen
dc.subjectPerformanceen
dc.titleNávrh hodnocení modelu výkonnosti pracovníků ve vybrané organizacics
dc.title.alternativeDesign of the Performance Evaluation Model for Employees in a Selected Companyen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeZapletal, František
dc.date.accepted2025-06-05
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department157 - Katedra systémového inženýrství a informatikycs
dc.thesis.degree-programInformatika v ekonomicecs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2751
dc.identifier.thesisDUR0149_EKF_B0311A050015_2025
dc.rights.accessopenAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record