dc.contributor.advisor | Křibíková, Pavlína | |
dc.contributor.author | Fojtášková, Vendula | |
dc.date.accessioned | 2025-06-23T11:47:29Z | |
dc.date.available | 2025-06-23T11:47:29Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/156234 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce „Zhodnocení konkurenceschopnosti malého podniku v cukrárenství“ se zaměřuje na analýzu konkurenceschopnosti podniku Monikafē. Teoretická část práce představuje a definuje klíčové pojmy v oblasti podnikání, konkurenceschopnosti a metod jejího hodnocení. V praktické části je nejprve podrobně charakterizován samotný podnik, následně jsou aplikovány vybrané metody pro posouzení jeho konkurenceschopnosti. Závěrem práce autorka předkládá konkrétní návrhy a doporučení vycházející z provedené analýzy. | cs |
dc.description.abstract | The thesis “Assessment of the Competitiveness of a Small Business in the Confectionery Sector” focuses on analyzing the competitiveness of the company Monikafē. The theoretical part introduces and defines key concepts related to entrepreneurship, competitiveness, and methods used to assess it. The practical part provides a detailed description of the company and applies selected methods to evaluate its competitiveness. Based on the analysis, the author presents specific proposals and recommendations in the final part of the thesis. | en |
dc.format.extent | 1531047 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | malý podnik | cs |
dc.subject | konkurence | cs |
dc.subject | konkurenceschopnost | cs |
dc.subject | SWOT analýza | cs |
dc.subject | PEST analýza | cs |
dc.subject | Porterova analýza | cs |
dc.subject | Pollakův model | cs |
dc.subject | small business | en |
dc.subject | competition | en |
dc.subject | competitiveness | en |
dc.subject | SWOT analysis | en |
dc.subject | PEST analysis | en |
dc.subject | Porter's Five Forces analysis | en |
dc.subject | Pollak's model | en |
dc.title | Zhodnocení konkurenceschopnosti malého podniku v cukrárenství | cs |
dc.title.alternative | Evaluation of the Competitiveness of a Small Company in the Confectionery | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Urbanec, Ludvík | |
dc.date.accepted | 2025-05-29 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikové ekonomiky a práva | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Podniková ekonomika | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | STE0490_EKF_N0413A050014_S01_2025 | |
dc.rights.access | openAccess | |