dc.contributor.advisor | Macháček, Martin | |
dc.contributor.author | Evdokimenko, Alina | |
dc.date.accessioned | 2025-06-23T11:47:34Z | |
dc.date.available | 2025-06-23T11:47:34Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/156267 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu konkurenčního prostředí sushi restaurací na lokálním trhu v Ostravě. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vymezuje základní pojmy, jako je konkurence, konkurenční výhoda a metody analýzy konkurence, přičemž zvláštní důraz je kladen na specifika marketingu služeb v gastronomii. Praktická část se věnuje analýze tří konkrétních sushi podniků pomocí metody mystery shopping. Na základě výsledků jsou formulována konkrétní doporučení pro zlepšení služeb a posílení konkurenceschopnosti jedné z restaurací, která dosáhla nejnižšího hodnocení. Cílem práce je přispět k rozvoji marketingové strategie a zvýšení kvality služeb v oblasti rozvozu sushi. | cs |
dc.description.abstract | This bachelor thesis focuses on the analysis of the competitive environment of sushi restaurants in the local market of Ostrava. The thesis is divided into a theoretical and a practical part. The theoretical part defines key concepts such as competition, competitive advantage, and methods of competition analysis, with a special focus on the specifics of service marketing in gastronomy. The practical part analyzes three selected sushi restaurants using the mystery shopping method. Based on the results, specific recommendations are formulated to improve services and increase the competitiveness of the restaurant that received the lowest evaluation. The aim of the thesis is to support the development of a marketing strategy and enhance service quality in the sushi delivery sector. | en |
dc.format.extent | 2945197 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | sushi | cs |
dc.subject | konkurence | cs |
dc.subject | marketing služeb | cs |
dc.subject | mystery shopping | cs |
dc.subject | marketingová strategie | cs |
dc.subject | rozvoz jídla | cs |
dc.subject | hodnocení kvality. | cs |
dc.subject | sushi | en |
dc.subject | competition | en |
dc.subject | service marketing | en |
dc.subject | mystery shopping | en |
dc.subject | marketing strategy | en |
dc.subject | food delivery | en |
dc.subject | quality evaluation. | en |
dc.title | Analýza konkurence na lokálním trhu sushi | cs |
dc.title.alternative | Analysis of Competition in the Local Sushi Market | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Paličková, Irena | |
dc.date.accepted | 2025-06-03 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | cs |
dc.thesis.degree-program | Marketing | cs |
dc.thesis.degree-branch | Marketingová komunikace | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | EVD0003_EKF_B0414A050001_S01_2025 | |
dc.rights.access | openAccess | |