dc.contributor.advisor | Franek, Jiří | |
dc.contributor.author | Brázdil, Daniel | |
dc.date.accessioned | 2025-06-23T11:47:34Z | |
dc.date.available | 2025-06-23T11:47:34Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/156269 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce byla zaměřena na ekonomickou analýzou vybraného podniku z odvětví řemeslného pivovarnictví v období 2019–2023. Cílem práce bylo zhodnotit finanční zdraví firmy pomocí kvantitativních metod finanční analýzy, jako jsou absolutní a poměrové ukazatele, pyramidové rozklady a bankrotní a bonitní modely. Dále byly zohledněny i kvalitativní faktory prostřednictvím PEST analýzy, Porterova modelu pěti sil a SWOT analýzy. V teoretické části byly představeny použité metody. V praktické část byly aplikovány na konkrétní podnik na základě údajů z účetních závěrek a výročních zpráv. Výsledky ukázaly, že firma je ekonomicky stabilní. Kvalitativní analýza identifikovala klíčové příležitosti i hrozby plynoucí z vývoje trhu. Na základě zjištění byla navržena doporučení pro zvýšení efektivity, inovace produktového portfolia a lepší adaptaci na měnící se podnikatelské prostředí. | cs |
dc.description.abstract | This bachelor's thesis focused on the economic analysis of a selected company in the craft brewing industry for the period 2019-2023. The aim of the thesis was to evaluate the financial health of the company using quantitative methods of financial analysis such as absolute and ratio ratios, pyramid decompositions, and bankruptcy and creditworthiness models. Furthermore, qualitative factors were also considered through PEST analysis, Porter's five forces model and SWOT analysis. In the theoretical part, the methods used were presented. In the practical part, they were applied to a specific company based on data from financial statements and annual reports. The results showed that the company is economically stable. The qualitative analysis identified key opportunities and threats arising from market developments. Based on the findings, recommendations were proposed to increase efficiency, innovate the product portfolio and better adapt to the changing business environment. | en |
dc.format.extent | 2257134 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Ekonomická analýza | cs |
dc.subject | malý pivovar | cs |
dc.subject | finanční analýza | cs |
dc.subject | kvalitativní analýza. | cs |
dc.subject | economic analysis | en |
dc.subject | small brewery | en |
dc.subject | financial analysis | en |
dc.subject | qualitative analysis | en |
dc.title | Provedení ekonomické analýzy malého pivovaru | cs |
dc.title.alternative | Economic Analysis of a Small Brewery | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Kašík, Josef | |
dc.date.accepted | 2025-06-03 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikové ekonomiky a práva | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Podniková ekonomika | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | BRA0214_EKF_B0413A050012_S02_2025 | |
dc.rights.access | openAccess | |