Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorFranek, Jiří
dc.contributor.authorBrázdil, Daniel
dc.date.accessioned2025-06-23T11:47:34Z
dc.date.available2025-06-23T11:47:34Z
dc.date.issued2025
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/156269
dc.description.abstractTato bakalářská práce byla zaměřena na ekonomickou analýzou vybraného podniku z odvětví řemeslného pivovarnictví v období 2019–2023. Cílem práce bylo zhodnotit finanční zdraví firmy pomocí kvantitativních metod finanční analýzy, jako jsou absolutní a poměrové ukazatele, pyramidové rozklady a bankrotní a bonitní modely. Dále byly zohledněny i kvalitativní faktory prostřednictvím PEST analýzy, Porterova modelu pěti sil a SWOT analýzy. V teoretické části byly představeny použité metody. V praktické část byly aplikovány na konkrétní podnik na základě údajů z účetních závěrek a výročních zpráv. Výsledky ukázaly, že firma je ekonomicky stabilní. Kvalitativní analýza identifikovala klíčové příležitosti i hrozby plynoucí z vývoje trhu. Na základě zjištění byla navržena doporučení pro zvýšení efektivity, inovace produktového portfolia a lepší adaptaci na měnící se podnikatelské prostředí.cs
dc.description.abstractThis bachelor's thesis focused on the economic analysis of a selected company in the craft brewing industry for the period 2019-2023. The aim of the thesis was to evaluate the financial health of the company using quantitative methods of financial analysis such as absolute and ratio ratios, pyramid decompositions, and bankruptcy and creditworthiness models. Furthermore, qualitative factors were also considered through PEST analysis, Porter's five forces model and SWOT analysis. In the theoretical part, the methods used were presented. In the practical part, they were applied to a specific company based on data from financial statements and annual reports. The results showed that the company is economically stable. The qualitative analysis identified key opportunities and threats arising from market developments. Based on the findings, recommendations were proposed to increase efficiency, innovate the product portfolio and better adapt to the changing business environment.en
dc.format.extent2257134 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectEkonomická analýzacs
dc.subjectmalý pivovarcs
dc.subjectfinanční analýzacs
dc.subjectkvalitativní analýza.cs
dc.subjecteconomic analysisen
dc.subjectsmall breweryen
dc.subjectfinancial analysisen
dc.subjectqualitative analysisen
dc.titleProvedení ekonomické analýzy malého pivovarucs
dc.title.alternativeEconomic Analysis of a Small Breweryen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeKašík, Josef
dc.date.accepted2025-06-03
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department152 - Katedra podnikové ekonomiky a právacs
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchPodniková ekonomikacs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2751
dc.identifier.thesisBRA0214_EKF_B0413A050012_S02_2025
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam