dc.contributor.advisor | Lošťák, Jiří | |
dc.contributor.author | Tomisová, Gabriela | |
dc.date.accessioned | 2025-06-23T11:47:35Z | |
dc.date.available | 2025-06-23T11:47:35Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/156278 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zaměřuje na komparaci marketingové komunikace vybraných franchisových sítí v oblasti gastronomie. Hlavním cílem práce je porovnat efektivitu marketingové komunikace McDonald's, KFC, Starbucks, Vosíme a UGO z pohledu spotřebitelů. Teoretická část se věnuje základům franchisingu a principům marketingové komunikace. Praktická část vychází z kvantitativního výzkumu realizovaného formou online dotazníku. Výsledky ukazují, že zákazníci považují marketingovou komunikaci McDonald's a KFC za nejefektivnější. Závěr práce obsahuje doporučení pro zlepšení komunikace, s důrazem na lepší přizpůsobení zákaznickým preferencím. | cs |
dc.description.abstract | This bachelor’s thesis focuses on a comparison of marketing communication of selected franchise networks in the field of gastronomy. The main goal is to compare the effectiveness of marketing communication of McDonald’s, KFC, Starbucks, Vosíme, and UGO from the consumer’s perspective. The theoretical part deals with the fundamentals of franchising and the principles of marketing communication. The practical part is based on quantitative research conducted through an online questionnaire. The results show that customers perceive the marketing communication of McDonald’s and KFC as the most effective. The conclusion of the thesis includes recommendations for improving communication, with an emphasis on better adaptation to customer preferences. | en |
dc.format.extent | 2330088 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | franchising | cs |
dc.subject | franchisové sítě | cs |
dc.subject | marketingová komunikace | cs |
dc.subject | gastronomie | cs |
dc.subject | komparativní analýza | cs |
dc.subject | Česká republika | cs |
dc.subject | franchising | en |
dc.subject | franchise networks | en |
dc.subject | marketing communication | en |
dc.subject | gastronomy | en |
dc.subject | comparative analysis | en |
dc.subject | Czech Republic | en |
dc.title | Komparace marketingové komunikace franchisových sítí v oblasti gastronomie | cs |
dc.title.alternative | Comparison of Marketing Communication of Franchise Networks in Gastronomy | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Jurášková, Hana | |
dc.date.accepted | 2025-06-03 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | cs |
dc.thesis.degree-program | Marketing | cs |
dc.thesis.degree-branch | Marketingová komunikace | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | TOM0466_EKF_B0414A050001_S01_2025 | |
dc.rights.access | openAccess | |