dc.contributor.author | El-Araby, Sherif | |
dc.contributor.author | Irgens, Christopher | |
dc.contributor.author | Labib, Ashraf | |
dc.date.accessioned | 2006-08-03T07:08:39Z | |
dc.date.available | 2006-08-03T07:08:39Z | |
dc.date.issued | 2005 | |
dc.identifier.citation | Sborník vědeckých prací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. Řada strojní. 2005, roč. 51, č. 2, s. 21-26. | en |
dc.identifier.issn | 1210-0471 | en |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/56025 | |
dc.description.abstract | Globalizace a zvyšující se konkurence následovaná nedávnými dohodami GATT ovlivní průmysl egyptského zpracování potravin v jeho vnitřní a na jeho externí pozici. Profil průmyslu je charakterizován organizacemi malého a středního typu (SME). jejich úspěšné rozšiřování závisí na kvalitě jejich výrobků a schopnosti zavádět doučasné standardy kvality. Tento příspěvek přináší pohled na potřeby a potenciál těchto implementací pomocí systému HACCP. | |
dc.format.extent | 331277 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | en | en |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | en |
dc.relation.ispartofseries | Sborník vědeckých prací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. Řada strojní | en |
dc.relation.uri | http://transactions.fs.vsb.cz/2005-2/021.pdf | |
dc.rights | © Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | |
dc.title | Investigating the applicability of adopting HACCP system in Egyptian food processing industry organisations | en |
dc.title.alternative | Zjišťování využitelnosti nasazení HACCP systému v organizacích egyptského průmyslu zpracování potravin | en |
dc.type | article | en |
dc.description.abstract-en | Globalisation and increased competition following recent GATT agreements will affect Egyptian food processing industry's internal and external market position. The industry profile is characterised by SME type organisations. Its successful expansion is dependent on its product quality and its ability to implement up to date quality standards. This paper explores the needs and potential of such implementation using the HACCP system. | |
dc.rights.access | openAccess | |
dc.type.version | publishedVersion | |
dc.type.status | Peer-reviewed | |