dc.contributor.advisor | Kadlec, Jan | en |
dc.contributor.author | Staněk, Dušan | en |
dc.date.accessioned | 2009-09-01T03:42:24Z | |
dc.date.available | 2009-09-01T03:42:24Z | |
dc.date.issued | 2009 | en |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/73327 | |
dc.description | Import 01/09/2009 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu merchandisingu na trhu s instantními polévkami. V úvodních stránkách práce jsou stručně představeni nejdůležitější výrobci a značky instantních polévek na českém trhu. Mezi jednotlivými výrobci instantních polévek můžeme sledovat různé odlišnosti ve strategiích prezentace svých výrobků. Dále je vymezeno makroprostředí, ve kterém se trh s instantními polévkami pohybuje. K získání dat byla použita metoda pozorování, která se zdá být právě pro tuto problematiku nejvhodnější. Bylo vybráno několik obchodů, které jsem navštívil a do pozorovacího formuláře zapsal veškerá data vztahující se k dané problematice. V analytické části této práce se čtenář může dovědět, jaké jsou rozdíly v četnosti i způsobu vystavení jednotlivých značek i v jednotlivých obchodech. Samotný závěr shrnuje zjištěné informace a předkládá návrhy a doporučení sledovaným výrobcům. Právě tato část může být v praxi velmi prospěšná pro práci key account manažerů. | cs |
dc.description.abstract | The bachelor dissertation focuses on analysis of merchandising on the instant soup market. The introduction presents the most important manufacturers and brands of instant soups on the Czech market. There are several differences between manufacturers in terms of strategy and presentation of their products. Furthermore, the impact of macroenvironment on the soup market is also considered. In order to obtain the data and analyze merchandising on the specific market, I used the method of observation, which appears to be the most appropriate for this problematic. Several shops/supermarkets were chosen and visited, and all the data related to merchandising problematic were registered in the observation form. In the analytical part, the reader can learn about the differences in frequency and methods of displayed brands in various shops/supermarkets. The conclusion summarizes the gathered information and offers suggestions and recommendations for manufacturers. It also shows how the company status on existing market can be improved and how to communicate as effectively as possible with customers by using instruments of merchandising. This part can be very helpful for key account managers. | en |
dc.format | Neuvedeno | cs |
dc.language.iso | cs | en |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | merchandising | cs |
dc.subject | maloobchod | cs |
dc.subject | instantní polévka | cs |
dc.subject | point of sale | cs |
dc.subject | vystavovací plocha | cs |
dc.subject | pozorování. | cs |
dc.subject | retail | en |
dc.subject | instant soup | en |
dc.subject | display area | en |
dc.subject | observation. | en |
dc.title | Analýza merchandisingu na trhu s instantními polévkami | cs |
dc.title.alternative | The Merchandising Analysis on the Instant Soup Market | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.identifier.signature | 200901830 | cs |
dc.identifier.location | ÚK/Sklad diplomových prací | cs |
dc.date.accepted | 2009-06-10 | en |
dc.thesis.degree-name | Bc. | en |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.category | Prezenční | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | en |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Marketing a obchod | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | STA649_EKF_B6208_6208R062_2009 | |