Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorHalašta, Jaroslaven
dc.contributor.authorGeržová, Alenaen
dc.date.accessioned2009-09-01T03:42:50Z
dc.date.available2009-09-01T03:42:50Z
dc.date.issued2009en
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/73329
dc.descriptionImport 01/09/2009
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá franchisingem z pohledu perspektivy jeho uplatnění v oblasti malého a středního podnikání. Cílem bakalářské práce je objasnit fungování franchisového systému a možnosti využití franchisingu jako alternativy podnikání pro malé a střední podniky s posouzením výhod a nevýhod, které plynou z této metody podnikání. Práce je členěna do 2 oblastí – teoretické a praktické. Teoretický celek obsahuje 2 dílčí části. 1. část vymezuje principy a fungování franchisingu, pojmosloví a další souvislosti potřebné pro založení a provoz franchisového podniku. 2. část se zaměřuje na uplatnění franchisingu v ČR a zahraničí z pohledu jeho rozvoje, využití a trendů. Praktická oblast se zabývá využitím franchisingu se zaměřením na jeho uplatnění v podmínkách konkrétního podniku a představuje jeho výhody a nevýhody.cs
dc.description.abstractThe bachelor dissertation deals with the franchising from the view of the possibility of its application in the sphere of small and medium – sized enterprise. The objective of this bachelor dissertation is to explain franchising system functioning and possibilities of franchising use as an enterprise alternative for small and medium – sized enterprises with evaluation of advantages and disadvantages, which result from this enterprise method. The dissertation is divided into two sections – theoretical and practical. Theoretical section contains two subparts. The first part specifies franchising principles and functioning, definitions and other questions which are useful for the setup and running of the franchising enterprise. The second part focuses on the franchising use in the Czech Republic and abroad from the view of its expansion, utilisation and trends. The practical section deals with the franchising with a view to its use in concrete enterprise and presents its advantages and disadvantages.en
dc.format73, [17] l. : il.cs
dc.language.isocsen
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectfranchisingcs
dc.subjectfranchisorcs
dc.subjectfranchisantcs
dc.subjectfranchisová smlouvacs
dc.subjectmalé a střední podnikycs
dc.subjectvýhodycs
dc.subjectnevýhodycs
dc.subjectfranchisingen
dc.subjectfranchisoren
dc.subjectfranchiseeen
dc.subjectfranchise agreementen
dc.subjectsmall and medium – sized enterprisesen
dc.subjectadvantagesen
dc.subjectdisadvantagesen
dc.titleFranchising jako perspektiva pro malé a střední podnikycs
dc.title.alternativeFranchising as a possibility for small and medium-sized enterprisesen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.identifier.signature201000171cs
dc.identifier.locationÚK/Sklad diplomových pracícs
dc.date.accepted2009-06-15en
dc.thesis.degree-nameBc.en
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.categoryPrezenčnícs
dc.description.department152 - Katedra podnikohospodářskács
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchEkonomika podnikucs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2751cs
dc.identifier.thesisGER090_EKF_B6208_6208R020_01_2009


Soubory tohoto záznamu

SouboryVelikostFormátZobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam