Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorHoďáková, Martinaen
dc.contributor.authorTanhäuserová, Natálieen
dc.date.accessioned2010-09-29T14:32:30Z
dc.date.available2010-09-29T14:32:30Z
dc.date.issued2010en
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/79852
dc.descriptionImport 29/09/2010cs
dc.description.abstractCílem této diplomové práce bylo stručně charakterizovat trh pizzerií v Novém Jičíně, srovnat pizza restaurant Oskar s jeho nejvýznamnějšími konkurenty, vyhodnotit postavení pizzerie Oskar na tomto trhu a na základě výsledků analýzy konkurence navrhnout nebo doporučit opatření, které by mohly přispět k posílení její pozice na trhu. Tato diplomová práce obsahuje pět důležitých částí. V první části diplomové práce se věnuji teoretickým východiskům analýzy konkurence, marketingu služeb a metody výzkumu – mystery shoppingu. V následující charakteristice restauračních zařízení jsem se zaměřila na analýzu makroprostředí a provedla jsem stručnou charakteristiku pizza restaurantu Oskar a jeho nejvýznamnějších konkurentů. V části nazvané metodika sběru dat jsem stanovila cíl výzkumu, popsala obsah tohoto výzkumu, dále také zdroj a sběr údajů o konkurenci. Ve stěžejní části, jsem se věnovala analýze výsledků výzkumu. Tyto výsledky byly zjištěny metodou mystery shopping. Tato kapitola se skládá ze tří částí. První část se zabývá výsledky analýzy deseti parametrů. Druhá část shrnuje výsledky pizza restaurantu Oskar a třetí část je zaměřena na celkové hodnocení osmi analyzovaných pizzerií. Poslední kapitola obsahuje návrhy a doporučení pro pizza restaurant Oskar.cs
dc.description.abstractThe aim of this diploma thesis was to briefly characterize the pizzeria market in Nový Jičín, compare the Oskar pizza restaurant with its main competitors, assess the position of the Oskar pizzeria in this market and based on the results of competition analysis suggest or recommend actions that could contribute to strengthening its market positron. This diploma thesis includes five important parts. The first part of the diploma thesis deals with theoretic outcomes for the analyses of competition, marketing services and research methods - mystery shopping. In the following characteristics of restaurants, I focused on the analysis of macroenviroment, and elaborated brief to characteristics of the Oskar pizza restaurant and its main competitors. I have set the goal of reserach, described the research content as well as the source and collection of data on competitors in the part named Methodology of Data Collection. I deal with the analysis of research results in the cardinal part of the thesis. These results were found using the method of mystery shopping. This chapter consists of three parts. The first part deals with results of the analysis of ten parameters. The second part summarizes the results of the Oskar pizza restaurant and the third part focuses on the overall evaluation of the eight analyzed pizzerias. The last chapter contains suggestions and recommendations for the Oskar pizza restaurant.en
dc.format.extent1027585 bytescs
dc.format.mimetypeapplication/pdfcs
dc.language.isocsen
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectkonkurencecs
dc.subjectrestauracecs
dc.subjectmystery shoppingcs
dc.subjectslužbycs
dc.subjectcompetitionen
dc.subjectrestaurantsen
dc.subjectmystery shoppingen
dc.subjectservicesen
dc.titleAnalýza konkurence restauračních zařízenícs
dc.title.alternativeCompetitive Analysis of Restaurantsen
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereeTáborský, Ivoen
dc.date.accepted2010-05-31en
dc.thesis.degree-nameIng.en
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department116 - Katedra marketingu a obchoduen
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchMarketing a obchodcs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2751cs
dc.identifier.thesisTAN009_EKF_N6208_6208T062_2010
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam