dc.contributor.advisor | Jiříček, Jaroslav | en |
dc.contributor.author | Malík, Tomáš | en |
dc.date.accessioned | 2010-09-29T14:51:23Z | |
dc.date.available | 2010-09-29T14:51:23Z | |
dc.date.issued | 2010 | en |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/80216 | |
dc.description | Import 29/09/2010 | cs |
dc.description.abstract | Nazev práce: Optimalizace a řízení zásob v podniku
Autor: Tomáš Malík
Bakalářská práce je zaměřena na optimalizaci a řízení zásob v podniku Kraft foods ČR s.r.o., výrobní závod Valašské Meziřičí.
V kapitole charakteristika optimalizace a řízení zásob jsou shrnuty postupně základní teoretické poznatky v oblastni řízení a optimalizace zásob. Je zde postupně charakterizována podstata zásob, jejich klasifikace, řízení, optimalizace, nákup a útvar nákupu
a hodnocení dodavatelů.
V kapitole analýza situace podniku je charakterizována společnost tzn. její historie, současný stav, útvar nákupu, systém řízení zásobování.
V kapitole zhodnocení a návrh řěšení je provedena nejprve analýza vývoje u čtyř hlavních skupin zásob tzn. materiály, nedokončená výroba a polotovary, zboží
a výrobky za období 2005 - 2008, dále ABC analýza obalových materiálů (za období roku 2009), poté jsou analyzováni tři hlavní dodavatelé obalových materiálů. Na závěr jsou zhodnoceny výsledky provedených analýz a navržené možné vylepšení stávající situace. | cs |
dc.description.abstract | Title of the work: Optimalization and inventory management in the company
Author: Tomáš Malík
Bachelor thesis focuses on optimization and inventory management in the company of Kraft Foods CR s.r.o. faktory Valasske Mezirici.
In the chapter characteristic optimization and inventory management are summarized gradually basic theoretical knowledge in regional management and inventory optimization. There is characterized by the gradual nature of stocks, their classification, management, optimization, procurement and purchasing department and evaluation of
supplirs.
In the chapter analysis of the situation is characterized by the company ie. its history, current status, department purchasing, supply management system.
In the chapter assessment and solution design is performed first analysis of the evolution of the four main groups of stocks, ie. materials, work in process and finished products, goods
and products for the period 2005 - 2008, then the ABC analysis of packaging materials (for the year 2009), then analyzed the three major suppliers of packaging materials. In conclusion, the evaluated results of the analysis and suggested possible improvements to the existing situation. | en |
dc.format.extent | 1330189 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | en |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | zásoby | cs |
dc.subject | řízení zásob | cs |
dc.subject | optimalizace | cs |
dc.subject | ukazatele aktivity | cs |
dc.subject | ABC analýza | cs |
dc.subject | Kraft foods | cs |
dc.subject | stocks | en |
dc.subject | inventory management | en |
dc.subject | optimization | en |
dc.subject | performance activities | en |
dc.subject | ABC analysis | en |
dc.subject | Kraft Foods | en |
dc.title | Optimalizace a řízení zásob v podniku | cs |
dc.title.alternative | Optimalization and Inventory Management in The Company | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Mužátko, Pavel | en |
dc.date.accepted | 2010-06-14 | en |
dc.thesis.degree-name | Bc. | en |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikohospodářská | en |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika podniku | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | MAL466_EKF_B6208_6208R020_01_2010 | |
dc.rights.access | openAccess | |