dc.contributor.advisor | Gabrielová, Lenka | en |
dc.contributor.author | Hrabicová, Lucie | en |
dc.date.accessioned | 2010-09-29T14:57:27Z | |
dc.date.available | 2010-09-29T14:57:27Z | |
dc.date.issued | 2010 | en |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/80333 | |
dc.description | Import 29/09/2010 | cs |
dc.description.abstract | Společné stravování je významnou součástí cestovního ruchu a také šetří lidem čas. K jeho rozvoji došlo v ČR po roce 1989. Na trh vstoupily i významné restaurační řetězce. Nároky hostů se zvyšují a odborné dovednosti musí doplňovat manažerské znalosti.
Provoz stravovacího zařízení řídí Food & Beverage manažer. Provádění managementu zahrnuje plánování, organizování, vedení a kontrolu a směřuje k dosažení podnikových cílů. Kvalitu práce manažera odráží dodržování termínů, standardů a kvality, využívání pracovního času i fluktuace zaměstnanců.
Společnost McDonald’s je nejvýznamnějším restauračním fast food řetězcem v ČR. Má propracovanou výchovu zaměstnanců i organizaci práce, což ukázalo i hodnocení činnosti jedné z jejích provozoven, a to jak formou manažerské ankety, tak rozborem hospodářských výsledků. Analyzovány byly tržby, denní návštěvnost, výše průměrného nákupu a průměrného hodinového příjmu v běžném měsíci a v prosinci, a to ve všedních dnech a také o víkendech. Dosažené hospodářské výsledky byly zpracovány a propočteny v tabulkách a nejdůležitější z nich jsou pro lepší porovnání uvedeny v grafech. Hodnocené provozovně doporučuji optimalizovat počet zaměstnanců na směnách a nákup jedné či dvou pokladen. | cs |
dc.description.abstract | Organised catering is an important part of tourism and also saves people time. Its development occurred in the Czech Republic since 1989 whereupon major restaurant chains entered the market. Demands of our tourist visitors increased the professional skills to complement managerial expertise.
Operation of catering equipment is subject to the Food & Beverage Manager. Implementation of management includes planning, organising, leading and controlling, and aims to achieve business goals. Quality of work reflects the manager's timeliness, quality and standards, the use of work time and employee turnover.
McDonald's is the largest fast-food restaurant chain in the country. It has sophisticated training of employees and organisation of work, which was revealed in evaluation of one of its sites, both in the form of management inquiry and analysis of financial results. The analysis of sales, daily visits, the average purchase and the average hourly wage in the current month and in December, on weekdays and weekends. Achieved economic results were processed and calculated in the tables and most of them are given in the charts for easier comparison. Rated premises recommend optimizing the number of employees on shift work and buy one or two cash registers. | en |
dc.format.extent | 4679848 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | en |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | management | cs |
dc.subject | stravovací zařízení | cs |
dc.subject | manažer | cs |
dc.subject | McDonald’s | cs |
dc.subject | management | en |
dc.subject | food establishment | en |
dc.subject | manager | en |
dc.subject | McDonald’s | en |
dc.title | Management stravovacích zařízení | cs |
dc.title.alternative | Management of Food Establishments | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Lednická, Marta | en |
dc.date.accepted | 2010-06-16 | en |
dc.thesis.degree-name | Bc. | en |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 115 - Katedra managementu | en |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika cestovního ruchu | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | HRA352_EKF_B6208_6501R006_02_2010 | |
dc.rights.access | openAccess | |