Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSvobodová, Hanaen
dc.contributor.authorKrutílková, Kateřinaen
dc.date.accessioned2010-09-29T15:02:30Z
dc.date.available2010-09-29T15:02:30Z
dc.date.issued2010en
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/80430
dc.descriptionImport 29/09/2010cs
dc.description.abstractEkonomické změny či změny životního stylu, mají silný vliv na cestovní ruch. Rostoucí zájem spotřebitelů o sebe sama, vyšší disponibilní příjmy a rostoucí fond volného času ovlivňují úspěšnost dodavatelů služeb cestovního ruchu. Podniky potřebují strategické cíle a směry rozvoje. Musí vědět, co dělají, aby byly zřetelně odlišné a jedinečné. Proto je nutné hledat nové příležitosti, nová uplatnění a zlepšovat svou strategickou efektivnost pro udržení konkurenceschopnosti. Ve své bakalářské práci jsem se zabývala tématem konkurenceschopnosti ubytovacích a stravovacích zařízení v Nové Jičíně. Na základě informací o stavu nabídky na trhu poskytujícím ubytovací a stravovací služby, jsem došla k závěru, že nabízené služby jsou dostačující. V rámci konkurenceschopnosti je důležité zvyšovat kvalitu poskytovaných služeb, rozšiřovat nabídku doplňkových služeb a zajistit dostačující kvalifikovanost pracovníků. Významnou roli hraje také reklama a public relation, který je významným aspektem při výběru zařízení.cs
dc.description.abstractEconomic changes or changes of lifestyle have strong impact upon tourism. Success of suppliers providing services in tourism depends on consumers more and more interested in themselves, on their higher disposable income and on growing fund of their leisure time. Companies need strategic targets and development plans for the future. They must know what to do to make the difference and become unique. Therefore they have to search for new opportunities, new enforcement and to improve their business strategy to keep themselves competitive. My Bachelor thesis deals with the topic of compatibility of accommodation and catering facilities in Nový Jičín. Based on information about the status of availability of provided accommodation and catering services at market. I have come to a conclusion that services offered in the market are sufficient. Companies have to improve quality of provided services to be competitive in the market. To be able to compete in the market companies have to improve the quality of provided services, to expand additional services and to ensure skilled staff. Advertisement and public relations are very important aspects in choosing the facility.en
dc.format.extent498499 bytescs
dc.format.mimetypeapplication/pdfcs
dc.language.isocsen
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectkonkurenceschopnostcs
dc.subjectstrategiecs
dc.subjectubytovací zařízenícs
dc.subjectstravovací zařízenícs
dc.subjectmarketingový mixcs
dc.subjectAnalýzycs
dc.subjectproduktcs
dc.subjectmarketingová komunikacecs
dc.subjectmístocs
dc.subjectpoziční mapacs
dc.subjectcenacs
dc.subjectdoporučenícs
dc.subjectAnalysisen
dc.subjectcompetitivenessen
dc.subjectstrategyen
dc.subjectaccommodation facilitiesen
dc.subjectcatering facilitiesen
dc.subjectmarketing mixen
dc.subjectpriceen
dc.subjectproducten
dc.subjectpromotionen
dc.subjectplaceen
dc.subjectpositional mapen
dc.subjectrecommendationen
dc.titleAnalýza konkurenceschopnosti ubytovacích a stravovacích zařízenícs
dc.title.alternativeAnalysis of Competitiveness of Accommodation and Catering Facilitiesen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeLednická, Martaen
dc.date.accepted2010-06-18en
dc.thesis.degree-nameBc.en
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department115 - Katedra managementuen
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchEkonomika cestovního ruchucs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2751cs
dc.identifier.thesisKRU223_EKF_B6208_6501R006_02_2010
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam