Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKovář, Jiříen
dc.contributor.authorTesařová, Jaroslavaen
dc.date.accessioned2010-09-29T15:30:48Z
dc.date.available2010-09-29T15:30:48Z
dc.date.issued2010en
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/80973
dc.descriptionImport 29/09/2010cs
dc.description.abstractBakalářská práce „Vinařský cestovní ruch na Znojemsku“ se věnuje analýze vinařského cestovního ruchu na Znojemsku. A tomu jestli cestovní kanceláře a agentury nabízejí a organizují zájezdy a fakultativní výlety do Znojemské vinařské podoblasti. První část je zaměřena na historii vinařství, rozlohu vinic v České republice, jak víno působí na zdraví a jak se vyrábí a na Vinařský fond. V druhé části je věnována pozornost historii vína v Čechách a na Moravě, druhům a odrůdám českých a moravských vím, odrůdám vína, která se pěstují v České republice, Svatomartinskému vínu. Soustřeďuje se na to, jak víno podávat, při jaké teplotě se víno servíruje a jak se degustuje, jaký druh vína se hodí ke konkrétnímu pokrmu a v neposlední řadě vinařské oblasti. Třetí část se zaměřuje na obecné předpoklady cestovního ruchu na Znojemsku, na vinařský cestovní ruch, vinné stezky, historické vinobraní, nabídku cestovních kanceláří Čebus a Régio, cestovních agentur Cesty za vínem a Wine Travel. Tento bod obsahuje návrhy pro cestovní kanceláře a agentury. A SWOT analýzu pro cestovní kanceláře a agentury. Závěrečná část shrnuje možnosti vinařského cestovního ruchu a zhodnocení nabídky CK a CA.cs
dc.description.abstractBachalor thesis „Wine tourism in the region Znojemsko“ concentrates on the analysis of wine tourism in Znojmo. And if the travel agencies offer tours and optional excursion to the wine-growing region Znojmo. In the first part focuses on the histori, size of vineyard in the Czech Republic, as the wine has health and how it is produced and the wine fund. In the second part deals with history of wine in Bohemia and Moravia, species and varieties Czech and Moravian wines, wine varietes, which are grown in Czech Republic, Saint Martin´s wine. It focuses on how make wine, at what temperature to serve wine and how to degust, what kind of wine is suited to a particular dishes and finally wine region. The third section focuses on the general assumptions of tourism in region of Znojmo , wine routes, historic vintage, offer of travel agencies Čebus, Régio, Trips for wine and Wine Travel. This section contains suggestions for travel agencies. The final section summarizes wine tourism and appreciation for travel agencies.en
dc.format.extent737967 bytescs
dc.format.mimetypeapplication/pdfcs
dc.language.isocsen
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectvinařský cestovní ruchcs
dc.subjectregion Znojemskocs
dc.subjectcestovní kancelářcs
dc.subjectSWOT analýzacs
dc.subjectvinařská trasacs
dc.subjectwine tourismen
dc.subjectZnojmo regionen
dc.subjecttravel agencyen
dc.subjectSWOT analysisen
dc.subjectwine routeen
dc.titleVinařský cestovní ruch na Znojemskucs
dc.title.alternativeWine Tourism in Znojemsko Regionen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeSobotková, Hanaen
dc.date.accepted2010-06-16en
dc.thesis.degree-nameBc.en
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department115 - Katedra managementuen
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchEkonomika cestovního ruchucs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2751cs
dc.identifier.thesisTES113_EKF_B6208_6501R006_02_2010
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam