dc.contributor.advisor | Kovář, Jiří | en |
dc.contributor.author | Tesařová, Jaroslava | en |
dc.date.accessioned | 2010-09-29T15:30:48Z | |
dc.date.available | 2010-09-29T15:30:48Z | |
dc.date.issued | 2010 | en |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/80973 | |
dc.description | Import 29/09/2010 | cs |
dc.description.abstract | Bakalářská práce „Vinařský cestovní ruch na Znojemsku“ se věnuje analýze vinařského cestovního ruchu na Znojemsku. A tomu jestli cestovní kanceláře a agentury nabízejí a organizují zájezdy a fakultativní výlety do Znojemské vinařské podoblasti. První část je zaměřena na historii vinařství, rozlohu vinic v České republice, jak víno působí na zdraví a jak se vyrábí a na Vinařský fond. V druhé části je věnována pozornost historii vína v Čechách a na Moravě, druhům a odrůdám českých a moravských vím, odrůdám vína, která se pěstují v České republice, Svatomartinskému vínu. Soustřeďuje se na to, jak víno podávat, při jaké teplotě se víno servíruje a jak se degustuje, jaký druh vína se hodí ke konkrétnímu pokrmu a v neposlední řadě vinařské oblasti. Třetí část se zaměřuje na obecné předpoklady cestovního ruchu na Znojemsku, na vinařský cestovní ruch, vinné stezky, historické vinobraní, nabídku cestovních kanceláří Čebus a Régio, cestovních agentur Cesty za vínem a Wine Travel. Tento bod obsahuje návrhy pro cestovní kanceláře a agentury. A SWOT analýzu pro cestovní kanceláře a agentury. Závěrečná část shrnuje možnosti vinařského cestovního ruchu a zhodnocení nabídky CK a CA. | cs |
dc.description.abstract | Bachalor thesis „Wine tourism in the region Znojemsko“ concentrates on the analysis of wine tourism in Znojmo. And if the travel agencies offer tours and optional excursion to the wine-growing region Znojmo. In the first part focuses on the histori, size of vineyard in the Czech Republic, as the wine has health and how it is produced and the wine fund. In the second part deals with history of wine in Bohemia and Moravia, species and varieties Czech and Moravian wines, wine varietes, which are grown in Czech Republic, Saint Martin´s wine. It focuses on how make wine, at what temperature to serve wine and how to degust, what kind of wine is suited to a particular dishes and finally wine region. The third section focuses on the general assumptions of tourism in region of Znojmo , wine routes, historic vintage, offer of travel agencies Čebus, Régio, Trips for wine and Wine Travel. This section contains suggestions for travel agencies. The final section summarizes wine tourism and appreciation for travel agencies. | en |
dc.format.extent | 737967 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | en |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | vinařský cestovní ruch | cs |
dc.subject | region Znojemsko | cs |
dc.subject | cestovní kancelář | cs |
dc.subject | SWOT analýza | cs |
dc.subject | vinařská trasa | cs |
dc.subject | wine tourism | en |
dc.subject | Znojmo region | en |
dc.subject | travel agency | en |
dc.subject | SWOT analysis | en |
dc.subject | wine route | en |
dc.title | Vinařský cestovní ruch na Znojemsku | cs |
dc.title.alternative | Wine Tourism in Znojemsko Region | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Sobotková, Hana | en |
dc.date.accepted | 2010-06-16 | en |
dc.thesis.degree-name | Bc. | en |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 115 - Katedra managementu | en |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika cestovního ruchu | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | TES113_EKF_B6208_6501R006_02_2010 | |
dc.rights.access | openAccess | |