Show simple item record

dc.contributor.advisorLednický, Václaven
dc.contributor.authorObdržálková, Zuzanaen
dc.date.accessioned2011-02-07T08:40:17Z
dc.date.available2011-02-07T08:40:17Z
dc.date.issued2010en
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/83945
dc.descriptionImport 07/02/2011cs
dc.description.abstractResumé Téma mé bakalářské práce nese název Gastronomické speciality Slovácka. Bakalářskou práci jsem zpracovávala pod vedením pana doc. Ing. Václava Lednického CSc. Mým cílem bylo seznámit návštěvníky regionu Slovácko s místní gastronomií a zároveň s pověstnými slováckými tradicemi. V teoretické části se zaměřuji na vymezení pojmu gastronomie obecně, na slovácké tradice, vymezení pojmu cestovní ruch, dále jmenuji typické gastronomické speciality Slovácka a v neposlední řadě se zaměřuji na popis pravé moravské zabíjačky. Jelikož má Slovácko rozlehlé uzemí, tak jsem do teoretické části zařadila i popis vybraných území Slovácka s jejich typickými místními pokrmy. Také jsem vedla řízený rozhovor s majitelem vinného sklepa v obci Mařatice, který jsem zde zahrnula. Pomocí SWOT analýzy jsem zhodnotila postavení destinace Slovácko z pohledu celého regionu a z pohledu jeho gastronomie. V praktické části jsem se zaměřila na tvorbu vlastního menu pro děti, pro osoby středního věku, seniory a sestavení dietního menu. Pokusila jsem se o návrh rautu pro 120 osob a scénář slavnostní tabule u příležitosti Svatební hostiny. Téma mé bakalářské práce se mi skutečně zdálo velmi zajímavé. I přesto, že žiji na Slovácku od ranného dětství, tak jsem se až po podrobném prozkoumání dozvěděla hodně nových informací, které jsou pro mne velkým přínosem a doufám, že budou přínosem i pro ty, kteří si tuto bakalářskou práci budou postupně pročítat.cs
dc.description.abstractResume The title of the topic of my Bachelor ´s work is Gastronomic specialities of South Moravia. I was writing this Bachelor ´s paper under guidance of Mr Doc. Ing. Václav Lednický CSc. The objective was to make the visitors to the South Moravian region with the local gastronomy and at the same time with the famous South-Moravian traditions. In theoretical part, I deal with the definition of the term gastronomy in general and the South-Moravian traditions as well as the definition of the term tourism. In this part, I also mention some typical gastronomic specialities of South Moravia, and in addition to that I focus on the description of a real Moravian pig-slaughtering. Due to the fact that South Moravia is a large region, I also included in the theoretical part the description of some selected territories of South Moravia with their typical local food. This part also includes a directed dialogue with the owner of the wine cellar in the village Mařatice. With help of the SWOT analysis, I evaluated the standing of the destination South Moravia both from the point of view of the whole region and from the point of view of its gastronomy. In the practical part, I focused on the creation of my own menu for children, middle-aged and elderly people, and on drawing up a diet menu. I tried to suggest a banquet for 120 people and a scenario of a festive table on the occasion of a wedding reception. I really found the topic of my Bachelor´s paper very interesting. Although I have lived in South Moravia since my childhood, only after detailed investigation I learnt about a lot of new information that is a great asset for me, and I do hope this will also be an asset for everybody who will read this Bachelor´s work.en
dc.format.extent4597036 bytescs
dc.format.mimetypeapplication/pdfcs
dc.language.isocsen
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectGastronomické speciality Slovácka - typické pokrmycs
dc.subjectGastronomical Specialities of Slovácko Regionen
dc.titleGastronomické speciality Slováckacs
dc.title.alternativeGastronomical Specialities of Slovácko Regionen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeVaněk, Jiříen
dc.date.accepted2010-09-08en
dc.thesis.degree-nameBc.en
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department115 - Katedra managementuen
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchEkonomika cestovního ruchucs
dc.description.resultdobřecs
dc.identifier.senderS2751cs
dc.identifier.thesisOBD013_EKF_B6208_6501R006_02_2010
dc.rights.accessopenAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record