dc.contributor.advisor | Lednický, Václav | en |
dc.contributor.author | Obdržálková, Zuzana | en |
dc.date.accessioned | 2011-02-07T08:40:17Z | |
dc.date.available | 2011-02-07T08:40:17Z | |
dc.date.issued | 2010 | en |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/83945 | |
dc.description | Import 07/02/2011 | cs |
dc.description.abstract | Resumé
Téma mé bakalářské práce nese název Gastronomické speciality Slovácka. Bakalářskou práci jsem zpracovávala pod vedením pana doc. Ing. Václava Lednického CSc.
Mým cílem bylo seznámit návštěvníky regionu Slovácko s místní gastronomií a zároveň s pověstnými slováckými tradicemi.
V teoretické části se zaměřuji na vymezení pojmu gastronomie obecně, na slovácké tradice, vymezení pojmu cestovní ruch, dále jmenuji typické gastronomické speciality Slovácka a v neposlední řadě se zaměřuji na popis pravé moravské zabíjačky.
Jelikož má Slovácko rozlehlé uzemí, tak jsem do teoretické části zařadila i popis vybraných území Slovácka s jejich typickými místními pokrmy. Také jsem vedla řízený rozhovor s majitelem vinného sklepa v obci Mařatice, který jsem zde zahrnula.
Pomocí SWOT analýzy jsem zhodnotila postavení destinace Slovácko z pohledu celého regionu a z pohledu jeho gastronomie.
V praktické části jsem se zaměřila na tvorbu vlastního menu pro děti, pro osoby středního věku, seniory a sestavení dietního menu. Pokusila jsem se o návrh rautu pro 120 osob a scénář slavnostní tabule u příležitosti Svatební hostiny.
Téma mé bakalářské práce se mi skutečně zdálo velmi zajímavé. I přesto, že žiji na Slovácku od ranného dětství, tak jsem se až po podrobném prozkoumání dozvěděla hodně nových informací, které jsou pro mne velkým přínosem a doufám, že budou přínosem i pro ty, kteří si tuto bakalářskou práci budou postupně pročítat. | cs |
dc.description.abstract | Resume
The title of the topic of my Bachelor ´s work is Gastronomic specialities of South Moravia. I was writing this Bachelor ´s paper under guidance of Mr Doc. Ing. Václav Lednický CSc.
The objective was to make the visitors to the South Moravian region with the local gastronomy and at the same time with the famous South-Moravian traditions.
In theoretical part, I deal with the definition of the term gastronomy in general and the South-Moravian traditions as well as the definition of the term tourism. In this part, I also mention some typical gastronomic specialities of South Moravia, and in addition to that I focus on the description of a real Moravian pig-slaughtering.
Due to the fact that South Moravia is a large region, I also included in the theoretical part the description of some selected territories of South Moravia with their typical local food. This part also includes a directed dialogue with the owner of the wine cellar in the village Mařatice.
With help of the SWOT analysis, I evaluated the standing of the destination South Moravia both from the point of view of the whole region and from the point of view of its gastronomy.
In the practical part, I focused on the creation of my own menu for children, middle-aged and elderly people, and on drawing up a diet menu. I tried to suggest a banquet for 120 people and a scenario of a festive table on the occasion of a wedding reception.
I really found the topic of my Bachelor´s paper very interesting. Although I have lived in South Moravia since my childhood, only after detailed investigation I learnt about a lot of new information that is a great asset for me, and I do hope this will also be an asset for everybody who will read this Bachelor´s work. | en |
dc.format.extent | 4597036 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | en |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Gastronomické speciality Slovácka - typické pokrmy | cs |
dc.subject | Gastronomical Specialities of Slovácko Region | en |
dc.title | Gastronomické speciality Slovácka | cs |
dc.title.alternative | Gastronomical Specialities of Slovácko Region | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Vaněk, Jiří | en |
dc.date.accepted | 2010-09-08 | en |
dc.thesis.degree-name | Bc. | en |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 115 - Katedra managementu | en |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika cestovního ruchu | cs |
dc.description.result | dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | OBD013_EKF_B6208_6501R006_02_2010 | |
dc.rights.access | openAccess | |