dc.contributor.advisor | Gurný, Petr | cs |
dc.contributor.author | Káňová, Anna | cs |
dc.date.accessioned | 2011-06-30T07:51:44Z | |
dc.date.available | 2011-06-30T07:51:44Z | |
dc.date.issued | 2011 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/84942 | |
dc.description | Import 04/07/2011 | cs |
dc.description.abstract | Stanovení hodnoty podniku v potravinářském odvětví metodou EVA a metodou DCF
Cílem diplomové práce je stanovit tržní hodnotu podniku metodou DCF a metodou EVA k 31.12.2009. Zjištěné hodnoty porovnat a provést citlivostní analýzu. Celá práce se skládá z šesti kapitol.
První kapitola obsahuje úvod. V druhé kapitole jsou uvedeny teoretické poznatky, které jsou pro ocenění nutné. Jedná se o strategickou analýzu, finanční analýzu, finanční plán a metody používané k ocenění podniku.
Ve třetí části je charakterizována společnost PeMaP s.r.o.
Ve čtvrté kapitole došlo k aplikaci teoretických poznatků na konkrétní společnost.
V páté kapitole je provedena citlivostní analýza na parametry FCFF, WACC a NOA
V závěru jsou všechny skutečnosti shrnuty. | cs |
dc.description.abstract | Company valuation in the food industry by applying EVA and DCF methods
The aim of this thesis is to determine the market value of the company using DCF and EVA methods on 31.12.2009. The values to compare and perform sensitivity analysis. The thesis consists of six chapters.
The first chapter contains an introduction. The second chapter provides the theoretical knowledge that is necessary for valuation. This is a strategic analysis, financial analysis, financial plan and the methods used to value the company.
The third part is characterized by PeMaP Ltd.
In the fourth chapter was to apply theoretical knowledge to a specific company.
The fifth chapter is a sensitivity analysis on the parameters of FCFF, WACC and NOA
In the finish will be summarized reality. | en |
dc.format.extent | 3092953 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | stanovení | cs |
dc.subject | hodnota | cs |
dc.subject | v potravinářství | cs |
dc.subject | metoda EVA | cs |
dc.subject | metoda DCF | cs |
dc.subject | company | en |
dc.subject | valuation | en |
dc.subject | in the food industry | en |
dc.subject | method EVA | en |
dc.subject | method DCF | en |
dc.title | Stanovení hodnoty podniku v potravinářském odvětví metodou EVA a metodou DCF | cs |
dc.title.alternative | Company valuation in the food industry by applying EVA and DCF methods | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Kresta, Aleš | cs |
dc.date.accepted | 2011-05-24 | cs |
dc.thesis.degree-name | Ing. | cs |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 154 - Katedra financí | cs |
dc.thesis.degree-program | Hospodářská politika a správa | cs |
dc.thesis.degree-branch | Finance | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | KAN253_EKF_N6202_6202T010_00_2011 | |
dc.rights.access | openAccess | |