dc.contributor.advisor | Peterková, Jindra | cs |
dc.contributor.author | Sedláček, Jiří | cs |
dc.date.accessioned | 2011-06-30T09:17:23Z | |
dc.date.available | 2011-06-30T09:17:23Z | |
dc.date.issued | 2011 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/85111 | |
dc.description | Import 04/07/2011 | cs |
dc.description.abstract | Cílem této diplomové práce je navržení metody Balanced Scorecard do podnikového řízení potravinářské firmy, jejíž hlavní činností je výroba a distribuce nealkoholických nápojů. V první teoreticko – metodologické části jsou vymezeny přístupy k měření výkonnosti firem, základní pojmy a principy týkající se metody Balanced Scorecard. Dále je popsán postup tvorby této metody, který je uplatněn v následující praktické části. Zde je nejprve charakterizován vybraný podnik zhodnocena strategie dle konkurenčních sil a vymezen obsah čtyř základních perspektiv podniku. Na základě toho jsou podniku doporučeny strategické cíle, mezi kterými jsou pomocí strategické mapy znázorněny vzájemné vazby. Každému strategickému cíli je přiřazeno vhodné měřítko a doporučena cílová hodnota, které by měl podnik v rozmezí 3 – 5 let dosáhnout. Doporučeny jsou rovněž strategické akce, které by měly přispět ke splnění strategických cílů. | cs |
dc.description.abstract | Point of this dissertation is to propose Balanced Scorecard method into business management of food company, producing and distributing non-alcoholic drinks. First theoretical-methodological part includes determination about approaches to company´s efficiency measurement, basic notions and principles of Balanced Scorecard method. Process of this method, used in following practical part, is subscribed below. There is company characteristics first, competitive strategy and four primary perspectives interpretation. On this basis, the company recommended strategic objectives, which are illustrated with maps of strategic relationships. To each strategic objektive has been assigned appropriate scale and recommended target value, the company should between 3-5 years achieve. Also strategic actions, which should help to achieve strategic objectives, are recommended. | en |
dc.format.extent | 2364227 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Balanced Scorecard | cs |
dc.subject | výkonnost podniku | cs |
dc.subject | strategický cíl | cs |
dc.subject | strategická mapa | cs |
dc.subject | Balanced Scorecard | en |
dc.subject | business performance | en |
dc.subject | strategic objektive | en |
dc.subject | strategic map | en |
dc.title | Navržení metody Balanced Scorecard v potravinářské firmě | cs |
dc.title.alternative | Proposing of the Balanced Scorecard Method in the Food Company | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Lichovníková, Hana | cs |
dc.date.accepted | 2011-05-26 | cs |
dc.thesis.degree-name | Ing. | cs |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikohospodářská | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika podniku | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | SED343_EKF_N6208_6208T020_00_2011 | |
dc.rights.access | openAccess | |