dc.contributor.advisor | Malušková, Miroslava | cs |
dc.contributor.author | Vajdíková, Petra | cs |
dc.date.accessioned | 2011-06-30T12:43:19Z | |
dc.date.available | 2011-06-30T12:43:19Z | |
dc.date.issued | 2011 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/85517 | |
dc.description | Import 04/07/2011 | cs |
dc.description.abstract | Bakalářská práce je zaměřena na využití potenciálu čokolády v zážitkovém cestovním ruchu. Teoretická část zahrnuje všeobecnou charakteristiku cestovního ruchu. Jako zdroj informací mi zde sloužily odborné publikace. Na charakteristiku čokolády a její následné využití v cestovním ruchu poukazuje navazující praktická část práce. Informace jsem čerpala z odborných knih, internetu a od konkrétních osob pracujících s čokoládou v různých oborech. Součástí je také vlastní průzkum o již existující nabídce na českém trhu. Zaměřila jsem se na využití čokolády ve wellness, dále na degustaci čokolády z pohledu poskytovatele a na oblast specializovaných zájezdů. Na základě shromážděných informací byl navržen zájezd pro odbornou skupinu osob, konkrétně studenty gastronomického oboru. Součástí práce je i návrh, z jakých prostředků je vhodné zájezd financovat. Práce se zaměřuje na zajímavé možnosti propojení čokolády, cestovního ruchu a nabízející se příležitost využít volný čas trochu netradičním způsobem. | cs |
dc.description.abstract | The bachelor´s thesis focuses on the potential use of chocolate in experience tourism. The theoretical part, based on specialized literature, consists of a general characteristic of tourism. A characteristic of chocolate and its use in tourism is followed by a practical part, in which I have drawn information from the literature, the Internet and some people working with chocolate in various fields. Part of the work is my personal research on the current supply on Czech market. I have focused on the use of chocolate in wellness, the providers´ tasting of chocolate and the area of specialized tours. Collecting the data has resulted in a proposal of a tour for professionals – students of gastronomy. I have also included a proposal on the funding of the tour. The work focuses on potentially interesting connection among chocolate, tourism and unconventional use of time. | en |
dc.format.extent | 2231834 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | čokoláda | cs |
dc.subject | využití potenciálu | cs |
dc.subject | zážitkový cestovní ruch | cs |
dc.subject | průzkum | cs |
dc.subject | tématický zájezd | cs |
dc.subject | chocolate | en |
dc.subject | potential use | en |
dc.subject | experience tourism | en |
dc.subject | survey | en |
dc.subject | thematic tour | en |
dc.title | Čokoláda a využití jejího potenciálu v zážitkovém cestovním ruchu | cs |
dc.title.alternative | Chocolate and its Potential in Experience Tourism | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Janásová, Martina | cs |
dc.date.accepted | 2011-06-13 | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 115 - Katedra managementu | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika cestovního ruchu | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | VAJ060_EKF_B6208_6501R006_02_2011 | |
dc.rights.access | openAccess | |