Show simple item record

dc.contributor.advisorMalušková, Miroslavacs
dc.contributor.authorVajdíková, Petracs
dc.date.accessioned2011-06-30T12:43:19Z
dc.date.available2011-06-30T12:43:19Z
dc.date.issued2011cs
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/85517
dc.descriptionImport 04/07/2011cs
dc.description.abstractBakalářská práce je zaměřena na využití potenciálu čokolády v zážitkovém cestovním ruchu. Teoretická část zahrnuje všeobecnou charakteristiku cestovního ruchu. Jako zdroj informací mi zde sloužily odborné publikace. Na charakteristiku čokolády a její následné využití v cestovním ruchu poukazuje navazující praktická část práce. Informace jsem čerpala z odborných knih, internetu a od konkrétních osob pracujících s čokoládou v různých oborech. Součástí je také vlastní průzkum o již existující nabídce na českém trhu. Zaměřila jsem se na využití čokolády ve wellness, dále na degustaci čokolády z pohledu poskytovatele a na oblast specializovaných zájezdů. Na základě shromážděných informací byl navržen zájezd pro odbornou skupinu osob, konkrétně studenty gastronomického oboru. Součástí práce je i návrh, z jakých prostředků je vhodné zájezd financovat. Práce se zaměřuje na zajímavé možnosti propojení čokolády, cestovního ruchu a nabízející se příležitost využít volný čas trochu netradičním způsobem.cs
dc.description.abstractThe bachelor´s thesis focuses on the potential use of chocolate in experience tourism. The theoretical part, based on specialized literature, consists of a general characteristic of tourism. A characteristic of chocolate and its use in tourism is followed by a practical part, in which I have drawn information from the literature, the Internet and some people working with chocolate in various fields. Part of the work is my personal research on the current supply on Czech market. I have focused on the use of chocolate in wellness, the providers´ tasting of chocolate and the area of specialized tours. Collecting the data has resulted in a proposal of a tour for professionals – students of gastronomy. I have also included a proposal on the funding of the tour. The work focuses on potentially interesting connection among chocolate, tourism and unconventional use of time.en
dc.format.extent2231834 bytescs
dc.format.mimetypeapplication/pdfcs
dc.language.isocscs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectčokoládacs
dc.subjectvyužití potenciálucs
dc.subjectzážitkový cestovní ruchcs
dc.subjectprůzkumcs
dc.subjecttématický zájezdcs
dc.subjectchocolateen
dc.subjectpotential useen
dc.subjectexperience tourismen
dc.subjectsurveyen
dc.subjectthematic touren
dc.titleČokoláda a využití jejího potenciálu v zážitkovém cestovním ruchucs
dc.title.alternativeChocolate and its Potential in Experience Tourismen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeJanásová, Martinacs
dc.date.accepted2011-06-13cs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department115 - Katedra managementucs
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchEkonomika cestovního ruchucs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2751cs
dc.identifier.thesisVAJ060_EKF_B6208_6501R006_02_2011
dc.rights.accessopenAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record