dc.contributor.advisor | Janásová, Martina | cs |
dc.contributor.author | Štechová, Zuzana | cs |
dc.date.accessioned | 2011-10-19T07:09:59Z | |
dc.date.available | 2011-10-19T07:09:59Z | |
dc.date.issued | 2011 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/89485 | |
dc.description | Import 19/10/2011 | cs |
dc.description.abstract | Má bakalářská práce se zabývá cateringem v podnikatelském prostředí. Pojem catering je používán v gastronomii a představuje nejen samotné občerstvení na společenskou akci, ale také činnosti s ní spojené - pronájem prostor, personál, aranžmá, nákup surovin, úklid a jiné. Velký boom v cateringové činnosti nastal po roce 1989. V tomto roce proběhla revoluce, která napomohla rozmachu této činnosti.
Cílem bakalářské práce je uplatnit teoretické znalosti do praktické části a vypracovat fiktivní nabídku v konkrétním příkladě. Tento příklad obsahuje kalkulaci, sortiment pokrmů a nápojů a veškeré organizační kroky nutné k úspěšnému uspořádání akce.
Tato práce může sloužit začínajícím podnikatelům v tomto oboru, dále studentům, aby získali širší přehled a také lidem, potencionálním zákazníkům, kteří by si podobnou akci chtěli v budoucnu objednat. | cs |
dc.description.abstract | My bachelor-degree dissertation’s topic is a catering industry in business. The term catering is used in gastronomy and represents refreshment for a different social occasions, as well as various related activities – rentals of premises, staff recruitment and training, arrangement, purchase, cleaning and others. A boom in catering started in 1989 after velvet revolution, which supported expansion of this industry.
An objective of this bachelor disseration is an application of theory into working process and providing an offer on a specific demand. The output includes calculations, selection of foods and drinks and all steps necessary for a successful performance.
The dissertation provides instructions to enterpreneures starting their business in catering industry, broader view on the topic to students and to potential clients who would like to organise a similar event. | en |
dc.format.extent | 3095330 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | catering | cs |
dc.subject | podnikatelské prostředí | cs |
dc.subject | gastronomie | cs |
dc.subject | společenská akce | cs |
dc.subject | kalkulace | cs |
dc.subject | catering | en |
dc.subject | business | en |
dc.subject | gastronomy | en |
dc.subject | social occasions | en |
dc.subject | calculation | en |
dc.title | Catering v podnikatelském prostředí | cs |
dc.title.alternative | Catering in Business | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Laryšová, Markéta | cs |
dc.date.accepted | 2011-06-13 | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 115 - Katedra managementu | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika cestovního ruchu | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | STE723_EKF_B6208_6501R006_02_2011 | |
dc.rights.access | openAccess | |