dc.contributor.advisor | Hluchníková, Miluše | cs |
dc.contributor.author | Vaňharová, Eva | cs |
dc.date.accessioned | 2012-07-11T07:31:25Z | |
dc.date.available | 2012-07-11T07:31:25Z | |
dc.date.issued | 2012 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/90619 | |
dc.description | Import 11/07/2012 | cs |
dc.description.abstract | Cílem diplomové práce bylo provést zhodnocení merchandisingových aktivit a úrovně personálních týmů ve vybraných maloobchodních řetězcích u zvoleného sortimentu racionální výživy společnosti Podravka-Lagris, a.s. Jako vedlejší cíl práce bylo stanoveno porovnání kvality distribuce ve dvou odlišných lokalitách. Za výzkumnou metodu byla zvolena kvalitativní analýza ve formě strukturovaného pozorování. Jako nástroj pro sběr dat byl využit pozorovací list a pro srovnatelnost prováděného merchandisingu byl aplikován Total shopscore index. Na základě zjištěných výsledků byly jednotlivé přístupy managementu analyzovány a následně z nich byla vyvozena vhodná doporučení pro danou společnost ve spolupráci s maloobchodními řetězci. | cs |
dc.description.abstract | The main goal of this thesis was to analyze both the merchandising activities as well as personal teams´ quality in chosen retail outlets. The analysis was focused on rational nutrition products from Podravka-Lagris, a.s. product portfolio. Secondary goal was to compare the quality of distribution in two different regions. The research was based on a qualitative analysis in the form of structured observation. As an instrument of data collection was used the observation list/sheet. In addition to it the Total shopscore index was applied for better comparison of the executed merchandising. On the base of the observed results the particular management approaches were analyzed. As a result of this process the appropriate recommendation were determined for the company in cooperation with retail outlets. | en |
dc.format.extent | 1525303 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Merchandising | cs |
dc.subject | maloobchod | cs |
dc.subject | pozorování | cs |
dc.subject | racionální | cs |
dc.subject | Total Shopscore index | cs |
dc.subject | index přítomnosti | cs |
dc.subject | index pozice | cs |
dc.subject | index prezentace. | cs |
dc.subject | Merchandising | en |
dc.subject | nutrition | en |
dc.subject | observation | en |
dc.subject | retail outlets | en |
dc.subject | Total Shopscore index | en |
dc.subject | inventory index | en |
dc.subject | position index | en |
dc.subject | presentation index. | en |
dc.title | Analýza merchandisingu produktů racionální výživy v maloobchodě | cs |
dc.title.alternative | Merchandising Analysis of Rational Nutrition Products in the Retail Outlets | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Fešárková, Dagmar | cs |
dc.date.accepted | 2012-05-29 | cs |
dc.thesis.degree-name | Ing. | cs |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Marketing a obchod | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | VAN335_EKF_N6208_6208T062_2012 | |
dc.rights.access | openAccess | |