dc.contributor.advisor | Blecharz, Pavel | cs |
dc.contributor.author | Foltýnková, Barbora | cs |
dc.date.accessioned | 2012-07-11T07:34:28Z | |
dc.date.available | 2012-07-11T07:34:28Z | |
dc.date.issued | 2012 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/91097 | |
dc.description | Import 11/07/2012 | cs |
dc.description.abstract | Cílem diplomové práce „Statistická regulace procesu při výrobě potravin“ je v rámci krátkodobé studie provést všechny potřebné kroky pro zavedení metody SPC při výrobě mléčné rýže ve výrobním podniku z oblasti potravinářství Mlékárna Kunín, a.s. Tato diplomová práce obsahuje teoretická východiska statistické regulace procesu zahrnující Shewhartovy regulační diagramy, náhodné a vymezitelné vlivy, typy regulace a její uplatnění. V teoreticko-metodické části je zahrnuta také teorie kvality, sedmi základních nástrojů managementu kvality, legislativy a norem vztahujících se ke kvalitě při výrobě potravin, metrologie a měření. Součástí diplomové práce je analýza stávajícícho stavu vybraného procesu, interpretace výsledků metody SPC, zhodnocení možných vymezitelných příčin
a návrhy na zlepšení. | cs |
dc.description.abstract | The aim of the thesis "Statistical Process Control in Food Production" is to take all necessary steps during the short-term studies, to implement SPC methods in the production of rice milk in a manufacturing company in the field of food Mlékárna Kunín, a.s. This thesis contains a theoretical statistical process control, including Shewhart control charts, it also discern random effects and the types of regulation and its application. The theoretical and methodological part also covers the theory of quality, seven basic tools of quality management, legislation and standards related to food production and the theory of metrology and measurement. The thesis also consists of analysis of selected process and in its current state, interpretation of SPC methods and evaluation of potential assignable causes and suggestions for improvement. | en |
dc.format.extent | 2477987 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Diagram příčin a následků | cs |
dc.subject | grafické nástroje | cs |
dc.subject | jakost | cs |
dc.subject | kvalita | cs |
dc.subject | náhodné příčiny | cs |
dc.subject | proces | cs |
dc.subject | regulační diagram | cs |
dc.subject | řízení kvality | cs |
dc.subject | statistická regulace procesu | cs |
dc.subject | statistické metody | cs |
dc.subject | variabilita procesu | cs |
dc.subject | vymezitelné příčiny | cs |
dc.subject | výroba potravin. | cs |
dc.subject | Cause-effect diagram | en |
dc.subject | Graphical tools | en |
dc.subject | Quality | en |
dc.subject | unassignable causes | en |
dc.subject | process | en |
dc.subject | control chart | en |
dc.subject | quality management | en |
dc.subject | Statistical Process Control | en |
dc.subject | statistical methods | en |
dc.subject | variability of process | en |
dc.subject | assignabla causes | en |
dc.subject | food production. | en |
dc.title | Statistická regulace procesu při výrobě potravin | cs |
dc.title.alternative | Statistical Process Control in Food Production | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Linhartová, Eva | cs |
dc.date.accepted | 2012-05-31 | cs |
dc.thesis.degree-name | Ing. | cs |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikohospodářská | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika podniku | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | FOL195_EKF_N6208_6208T020_00_2012 | |
dc.rights.access | openAccess | |