dc.contributor.advisor | Krbová, Petra | cs |
dc.contributor.author | Jungová, Lucie | cs |
dc.date.accessioned | 2012-07-11T07:34:40Z | |
dc.date.available | 2012-07-11T07:34:40Z | |
dc.date.issued | 2012 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/91122 | |
dc.description | Import 11/07/2012 | cs |
dc.description.abstract | Cílem diplomové práce bylo zanalyzovat názory spotřebitelů na potraviny s označením bio, specifikovat jejich preference v této oblasti a současné tendence v oblibě biopotravin. V teoretické části byly popsány základní teoretická východiska pro chování spotřebitelů a to především z hlediska nákupu. Dále pak definovány pojmy týkající se biopotravin a charakteristika trhu s těmito potravinami. Nezbytnou součástí práce byla metodika sběru dat, jež uvedla zvolené techniky marketingového výzkumu. V analytické části byla provedena analýza primárních dat, která byla sesbírána na základě dotazníkového šetření. S ohledem na zjištěné výsledky byly uvedeny návrhy a doporučení pro výrobce či prodejce biopotravin v České republice. Také byl definován typický biospotřebitel, jež charakterizuje chování spotřebitelů na tomto trhu. | cs |
dc.description.abstract | The aim of this thesis was to analyze consumers' views on food labeled organic, specify their preferences in this area and current trends in the popularity of organic food. In the theoretical part describes the basic theoretical background for the behavior of consumers, especially in terms of purchase. Furthermore, the terms of the organic food market and characteristics of those foods. An essential part of the work, the methodology of data collection, which said selected marketing research techniques. The analytical part of an analysis of primary data that was collected by questionnaire. With regard to the results obtained were given suggestions and recommendations for the manufacturer or seller of organic food in the Czech Republic. Also typical organic consumer was defined that characterizes the behavior of consumers in this market. | en |
dc.format.extent | 6529170 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | biopotraviny | cs |
dc.subject | spotřebitel | cs |
dc.subject | trh biopotravin | cs |
dc.subject | spotřebitelské chování | cs |
dc.subject | maloobchod | cs |
dc.subject | organic food | en |
dc.subject | consumer | en |
dc.subject | organic food market | en |
dc.subject | consumer behaviour | en |
dc.subject | retail | en |
dc.title | Analýza chování spotřebitelů na trhu biopotravin | cs |
dc.title.alternative | Consumer Behaviour Analysis on the Organic Food Market | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Klapil, Lukáš | cs |
dc.date.accepted | 2012-05-30 | cs |
dc.thesis.degree-name | Ing. | cs |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Marketing a obchod | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | JUN051_EKF_N6208_6208T062_2012 | |
dc.rights.access | openAccess | |