dc.contributor.advisor | Peterková, Jindra | cs |
dc.contributor.author | Šindlerová, Kateřina | cs |
dc.date.accessioned | 2012-07-11T07:35:11Z | |
dc.date.available | 2012-07-11T07:35:11Z | |
dc.date.issued | 2012 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/91198 | |
dc.description | Import 11/07/2012 | cs |
dc.description.abstract | Cílem této práce je navržení metody Balanced Scorecard do podnikového řízení potravinářské společnosti, jejíž hlavní činností je výroba cukrovinek převážně želé výrobků. V rámci teoretické části je vymezená oblast výkonnosti podniku, jsou popsány dva přístupy aplikace metody Balanced Scorecard, postupové kroky této metody a časový rámec implementace Balanced Scorecard. Charakteristika vybraného podniku a jeho současného způsobu měření výkonnosti je součástí následující aplikační části. Dále byla zhodnocena strategie dle konkurenčních sil
a provedena identifikace jednotlivých perspektiv této metody. Na základě zjištěných poznatků došlo k odvození strategických cílů, mezi kterými se prostřednictvím strategické mapy vybudovaly vztahy příčin a následků. Každému cíli bylo přiděleno 1-3 měřítka, díky kterým se měří dosažení jednotlivých cílů a stanoveny cílové hodnoty. Nakonec se určily strategické akce přispívající ke splnění strategických cílů. | cs |
dc.description.abstract | The aim of this thesis is a project of the method Balanced Scorecard into
the business management of a food company, whose main activity is the production of sweets, largely jelly products. In the theoretical part there is a defined sphere
of business performance. Two approaches of a method application Balanced Scorecard, progress steps of this method and a time frame of the Balanced Scorecard implementation are described. Characteristic of the chosen company
and its contemporary way of a performance measurement are a piece of the following application part. Hereafter the strategy was evaluated according to the competition volume and the identification of particular horizons of this method was carried out. Pursuant to the stated findings it came to the deduction of strategic objectives, among which the relations of reasons and results were built through the strategic maps. To each aim 1 – 3 scale factors were assigned, thanks to them
the achievement of single aims is measured and final values are set. In the end
the strategic actions were determined which contribute to fulfilment of the strategic objectives. | en |
dc.format.extent | 1482765 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Balanced Scorecard | cs |
dc.subject | výkonnost podniku | cs |
dc.subject | měření výkonnosti | cs |
dc.subject | hodnocení výkonnosti podniku | cs |
dc.subject | strategický cíl | cs |
dc.subject | strategická mapa | cs |
dc.subject | Balanced Scorecard | en |
dc.subject | business performance | en |
dc.subject | performance measurement | en |
dc.subject | evaluation of business performance | en |
dc.subject | strategic objective | en |
dc.subject | strategic map | en |
dc.title | Navržení využití metody Balanced Scorecard v potravinářské firmě | cs |
dc.title.alternative | Suggestion for the Usage of the Balanced Scorecard Method in the Food Company | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Lichovníková, Hana | cs |
dc.date.accepted | 2012-05-31 | cs |
dc.thesis.degree-name | Ing. | cs |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikohospodářská | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika podniku | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | SIN125_EKF_N6208_6208T020_00_2012 | |
dc.rights.access | openAccess | |