dc.contributor.advisor | Molitorová, Hana | cs |
dc.contributor.author | Tomancová, Zuzana | cs |
dc.date.accessioned | 2012-10-30T09:37:47Z | |
dc.date.available | 2012-10-30T09:37:47Z | |
dc.date.issued | 2012 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/95303 | |
dc.description | Import 30/10/2012 | cs |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce „Analýza chování zákazníků na trhu instantní kávy“bylo zjistit tendence a analyzovat chování zákazníků na trhu instantní kávy. Poukázat na to, co lidé preferují při výběru kávy. Dalším cílem bylo zjistit cenové prahy a optimální cenový bod pro 100g balení instantní kávy.
Data byla sbírána metodou elektronického dotazování na internetovém serveru Vyplňto.cz.
Bylo zjištěno, že hlavní tendencí v chování zákazníků je navštěvování kaváren a restauračních zařízení za účelem konzumace kávy. Z výzkumu vyplývá, že respondenti kupují většinou stále stejnou instantní značku instantní kávy a nové výrobky na trhu zkouší jen zřídka. Při výběru kávy jim nejvíce záleží na chuti a nejméně na reklamě.
Z výsledků testu cenové citlivosti vyplývá, že optimální cena 100g výrobku je okolo 92 Kč. Výrobcům se nedoporučuje stanovit cenu vyšší než 125 Kč a nižší než 50 Kč za toto balení. Firma s dominantním postavením by svůj výrobek měla prodávat přibližně za 100 Kč. | cs |
dc.description.abstract | The aim of the Bachelor thesis "Analysis of Customer Behaviour on the Instant Coffee Market" is to identify trends and analyze customer behavior on the instant coffee market. Point to what people prefer when they choose a coffee. Another aim is to determine the optimal price point and price thresholds per 100g package of instant coffee.
Data were collected by using an electronic form on the Internet server Vyplňto.cz.
It was found that the main tendencies in the behavior of customers are visiting the cafes and restaurants to consume a coffee. Research indicates that the majority of respondents still buy the same brand of instant coffee and new products on the instant coffee market are tested just rarely. The selection of coffee brand is most depended by taste of product and least by advertising.
The price sensitivity test results show that the optimal price for 100g package of the product is around 92 CZK. So companies on the instant coffee market should not set the price lower that 50 CZK and higher than CZK 125 and CZK 50 for the package. A company with a dominant position should offer the product approximately for CZK 100. | en |
dc.format.extent | 1994235 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Analýza chování zákazníků | cs |
dc.subject | instantní káva | cs |
dc.subject | tendence chování zákazníků | cs |
dc.subject | cenové prahy | cs |
dc.subject | optimální cenový bod | cs |
dc.subject | analysis of customer behaviour | en |
dc.subject | instant coffee | en |
dc.subject | instant coffee market | en |
dc.subject | customer behavior trends | en |
dc.subject | price thresholds | en |
dc.subject | optimal price point | en |
dc.title | Analýza chování zákazníků na trhu instantní kávy | cs |
dc.title.alternative | Analysis of Customer Behaviour on the Instant Coffee Market | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Ostrožná, Jana | cs |
dc.date.accepted | 2012-08-29 | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Marketing a obchod | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | TOM649_EKF_B6208_6208R062_2012 | |
dc.rights.access | openAccess | |