dc.contributor.advisor | Kovářová, Eva | cs |
dc.contributor.author | Podzemná, Jana | cs |
dc.date.accessioned | 2013-06-26T11:03:28Z | |
dc.date.available | 2013-06-26T11:03:28Z | |
dc.date.issued | 2013 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/96607 | |
dc.description | Import 26/06/2013 | cs |
dc.description.abstract | Tato práce se zabývá výskytem, příčinami, důsledky a možnostmi řešení globálního potravinového problému. V současnosti nabývá globální potravinový problém dvou podob. Zatímco ve vyspělých zemích trpí obyvatelé obezitou a nadváhou, tak v rozvojových zemích se obyvatelé musí potýkat s podvýživou a hladem. Práce je zaměřena na méně vyspělé země, kde zajištění obživy představuje každodenní starosti obyvatel, kteří jsou často v důsledku potravinové nedostatečnosti v ohrožení života. Cílem práce je vymezit problematiku globálního potravinového problému, popsat iniciativy mezinárodního společenství v této oblasti a zhodnotit potravinovou situaci ve vybraných regionech světa. | cs |
dc.description.abstract | This thesis describes the occurrence, causes, consequences and possible solutions of the global food problem. At present, the global food problem takes two forms. While in developed countries residents suffer from obesity and overweight, in the developing countries, the residents have to deal with malnutrition and hunger. The work is focused on less developed countries, where livelihood means daily worries for residents who are often in danger of life as a result of food insufficiency. The aim is to define the issue of global food problem, describe the initiatives of the international community in this area and to evaluate the food situation in several regions of the world. | en |
dc.format.extent | 2830037 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | globalizace | cs |
dc.subject | globální potravinový problém | cs |
dc.subject | potravinová bezpečnost | cs |
dc.subject | hlad | cs |
dc.subject | podvýživa | cs |
dc.subject | podváha | cs |
dc.subject | potravinová pomoc | cs |
dc.subject | globalization | en |
dc.subject | global food problem | en |
dc.subject | food security | en |
dc.subject | hunger | en |
dc.subject | malnutrition | en |
dc.subject | underweight | en |
dc.subject | food aid | en |
dc.title | Globální potravinový problém: výskyt, příčiny, důsledky, řešení | cs |
dc.title.alternative | Global Food Problem: Occurance, Causes, Consequences, Solutions | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Teplárková, Barbora | cs |
dc.date.accepted | 2013-06-05 | cs |
dc.thesis.degree-name | Ing. | cs |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 120 - Katedra evropské integrace | cs |
dc.thesis.degree-program | Hospodářská politika a správa | cs |
dc.thesis.degree-branch | Eurospráva | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | POD193_EKF_N6202_6210T004_00_2013 | |
dc.rights.access | openAccess | |