Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKovářová, Evacs
dc.contributor.authorPodzemná, Janacs
dc.date.accessioned2013-06-26T11:03:28Z
dc.date.available2013-06-26T11:03:28Z
dc.date.issued2013cs
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/96607
dc.descriptionImport 26/06/2013cs
dc.description.abstractTato práce se zabývá výskytem, příčinami, důsledky a možnostmi řešení globálního potravinového problému. V současnosti nabývá globální potravinový problém dvou podob. Zatímco ve vyspělých zemích trpí obyvatelé obezitou a nadváhou, tak v rozvojových zemích se obyvatelé musí potýkat s podvýživou a hladem. Práce je zaměřena na méně vyspělé země, kde zajištění obživy představuje každodenní starosti obyvatel, kteří jsou často v důsledku potravinové nedostatečnosti v ohrožení života. Cílem práce je vymezit problematiku globálního potravinového problému, popsat iniciativy mezinárodního společenství v této oblasti a zhodnotit potravinovou situaci ve vybraných regionech světa.cs
dc.description.abstractThis thesis describes the occurrence, causes, consequences and possible solutions of the global food problem. At present, the global food problem takes two forms. While in developed countries residents suffer from obesity and overweight, in the developing countries, the residents have to deal with malnutrition and hunger. The work is focused on less developed countries, where livelihood means daily worries for residents who are often in danger of life as a result of food insufficiency. The aim is to define the issue of global food problem, describe the initiatives of the international community in this area and to evaluate the food situation in several regions of the world.en
dc.format.extent2830037 bytescs
dc.format.mimetypeapplication/pdfcs
dc.language.isocscs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectglobalizacecs
dc.subjectglobální potravinový problémcs
dc.subjectpotravinová bezpečnostcs
dc.subjecthladcs
dc.subjectpodvýživacs
dc.subjectpodváhacs
dc.subjectpotravinová pomoccs
dc.subjectglobalizationen
dc.subjectglobal food problemen
dc.subjectfood securityen
dc.subjecthungeren
dc.subjectmalnutritionen
dc.subjectunderweighten
dc.subjectfood aiden
dc.titleGlobální potravinový problém: výskyt, příčiny, důsledky, řešenícs
dc.title.alternativeGlobal Food Problem: Occurance, Causes, Consequences, Solutionsen
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereeTeplárková, Barboracs
dc.date.accepted2013-06-05cs
dc.thesis.degree-nameIng.cs
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department120 - Katedra evropské integracecs
dc.thesis.degree-programHospodářská politika a správacs
dc.thesis.degree-branchEurosprávacs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2751cs
dc.identifier.thesisPOD193_EKF_N6202_6210T004_00_2013
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam