Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorIlčíková, Ingridcs
dc.contributor.authorHabartová, Petracs
dc.date.accessioned2013-06-26T11:09:15Z
dc.date.available2013-06-26T11:09:15Z
dc.date.issued2013cs
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/97517
dc.descriptionImport 26/06/2013cs
dc.description.abstractTéma mé bakalářské práce je Cestování za kulinářskými zážitky. Práce je rozčleněna na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na vymezení pojmu kulinářská turistika. Taktéž jsou zde nejdůležitější asociace vztahující se ke gastronomii a projekty, které přispívají k rozvoji gastronomie a tím přispívají k šíření informací do podvědomí lidí. Dále je v této části rozebrána v širším měřítku gastronomie v České republice a ekonomické ukazatele stravování a pohostinství v ČR. Praktická část je zaměřená na sestavení tematického zájezdu. Práce spočívá ve vytvoření itineráře, který tvoří zážitkovou gastronomii a zároveň poznání památkových atraktivit spolu s regenerací sil člověka. Nezbytnou součástí je kalkulace zájezdu, marketingová propagace a zpětná vazba spokojenosti klienta v podobě dotazníku. Hlavním cílem práce bylo získat zajímavé poznatky o trendu, jenž je cestování za gastronomií a umět je využít při tvorbě kulinářského zájezdu, tak aby byl zajímavý a konkurence schopný.cs
dc.description.abstractThe theme of my bachelor´s thesis is Culinary travel experiences. The thesis is divided into theoretical and practical parts. The theoretical part is focused on the definition of culinary tourism. This is also includes vital associations to gastronomy, current projects for developing gastronomy, and Czech gastronomy. The current projects discussed in this section contribute to the dissemination of information to the public. The portion on Czech gastronomy is discussed in a broad scale and includes economic indicators of the food and beverage services in the country. The practical part is focused on the preparation of thematic tour. This involves the creation of itinerary that makes up culinary experiences and cognition of heritage attractions along with regeneration of human power. Essential parts of the trip are cost calculation, marketing promotions and a customer satisfaction questionnaire. The main goal was to get interesting information about culinary travel trends and be able to use it for creating the culinary trip that is interesting and competitive.en
dc.format.extent4308111 bytescs
dc.format.mimetypeapplication/pdfcs
dc.language.isocscs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectkulinářská turistika, světová kuchyně, gastronomie v České republice, gastronomické asociace v České republice, ekonomické ukazatele stravování a pohostinství v ČR, návrh tematického zájezdu, itinerář, kalkulace zájezdu, podpora prodeje, zpětná vazba spokojenosti klientacs
dc.subjectculinary travel, international cuisine, gastronomy in Czech republic, gastronomic associations in Czech republic, economic indicators of the food and beverage services in the country, proposal thematic tour, itinerary, trip cost calculation, marketing promotions, customer satisfaction questionnaireen
dc.titleCestování za kulinářskými zážitkycs
dc.title.alternativeCulinary Travel Experiencesen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeTvrdíková, Boženacs
dc.date.accepted2013-06-13cs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department115 - Katedra managementucs
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchEkonomika cestovního ruchucs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2751cs
dc.identifier.thesisHAB0021_EKF_B6208_6501R006_02_2013
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam