dc.contributor.advisor | Ilčíková, Ingrid | cs |
dc.contributor.author | Habartová, Petra | cs |
dc.date.accessioned | 2013-06-26T11:09:15Z | |
dc.date.available | 2013-06-26T11:09:15Z | |
dc.date.issued | 2013 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/97517 | |
dc.description | Import 26/06/2013 | cs |
dc.description.abstract | Téma mé bakalářské práce je Cestování za kulinářskými zážitky. Práce je rozčleněna na teoretickou a praktickou část.
Teoretická část je zaměřena na vymezení pojmu kulinářská turistika. Taktéž jsou zde nejdůležitější asociace vztahující se ke gastronomii a projekty, které přispívají k rozvoji gastronomie a tím přispívají k šíření informací do podvědomí lidí. Dále je v této části rozebrána v širším měřítku gastronomie v České republice a ekonomické ukazatele stravování a pohostinství v ČR.
Praktická část je zaměřená na sestavení tematického zájezdu. Práce spočívá ve vytvoření itineráře, který tvoří zážitkovou gastronomii a zároveň poznání památkových atraktivit spolu s regenerací sil člověka. Nezbytnou součástí je kalkulace zájezdu, marketingová propagace a zpětná vazba spokojenosti klienta v podobě dotazníku.
Hlavním cílem práce bylo získat zajímavé poznatky o trendu, jenž je cestování za gastronomií a umět je využít při tvorbě kulinářského zájezdu, tak aby byl zajímavý a konkurence schopný. | cs |
dc.description.abstract | The theme of my bachelor´s thesis is Culinary travel experiences. The thesis is divided into theoretical and practical parts.
The theoretical part is focused on the definition of culinary tourism. This is also includes vital associations to gastronomy, current projects for developing gastronomy, and Czech gastronomy. The current projects discussed in this section contribute to the dissemination of information to the public. The portion on Czech gastronomy is discussed in a broad scale and includes economic indicators of the food and beverage services in the country.
The practical part is focused on the preparation of thematic tour. This involves the creation of itinerary that makes up culinary experiences and cognition of heritage attractions along with regeneration of human power. Essential parts of the trip are cost calculation, marketing promotions and a customer satisfaction questionnaire.
The main goal was to get interesting information about culinary travel trends and be able to use it for creating the culinary trip that is interesting and competitive. | en |
dc.format.extent | 4308111 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | kulinářská turistika, světová kuchyně, gastronomie v České republice, gastronomické asociace v České republice, ekonomické ukazatele stravování a pohostinství v ČR, návrh tematického zájezdu, itinerář, kalkulace zájezdu, podpora prodeje, zpětná vazba spokojenosti klienta | cs |
dc.subject | culinary travel, international cuisine, gastronomy in Czech republic, gastronomic associations in Czech republic, economic indicators of the food and beverage services in the country, proposal thematic tour, itinerary, trip cost calculation, marketing promotions, customer satisfaction questionnaire | en |
dc.title | Cestování za kulinářskými zážitky | cs |
dc.title.alternative | Culinary Travel Experiences | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Tvrdíková, Božena | cs |
dc.date.accepted | 2013-06-13 | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 115 - Katedra managementu | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika cestovního ruchu | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | HAB0021_EKF_B6208_6501R006_02_2013 | |
dc.rights.access | openAccess | |