dc.contributor.advisor | Stefanovová, Zuzana | |
dc.contributor.author | Šefránková, Viktorie | |
dc.date.accessioned | 2022-09-01T07:17:48Z | |
dc.date.available | 2022-09-01T07:17:48Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/146468 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce je provedení finanční analýzy vybraného pohostinského podniku, který je v rámci zachování anonymity pojmenován jako XYZ, s. r. o. Finanční analýza je provedena v letech 2017-2020 a výsledky jsou srovnány s odvětvovými hodnotami v letech 2018-2019. V teoretické části jsou popsány veškeré informace, které jsou potřebné pro pochopení finanční analýzy. Dále jsou v teoretické části popsány metody finanční analýzy. V praktické části je podnik nejprve představen. Poté jsou metody aplikovány na reálných datech. Z výsledků finanční analýzy jsou následně vyvozeny závěry. Na základě toho jsou podniku předloženy návrhy a doporučení, které mají vést ke zlepšení momentální situace podniku. | cs |
dc.description.abstract | The aim of the bachelor thesis is to perform a financial analysis of a selected hospitality company, which is named XYZ, ltd. in the context of maintaining anonymity. The financial analysis is performed in the years 2017-2020 and the results are compared with industry values in the years 2018-2019. The theoretical part describes all the information that is needed to understand financial analysis. Furthermore, the theoretical part describes the methods of financial analysis. In the practical part, the company is first introduced. Then the methods are applied to real data. Conclusions are then drawn from the results of the financial analysis. Based on this, proposals and recommendations are submitted to the company, which should lead to the improvement of the current situation of the company. | en |
dc.format.extent | 1268781 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Finanční analýza | cs |
dc.subject | horizontální analýza | cs |
dc.subject | vertikální analýza | cs |
dc.subject | čistý pracovní kapitál | cs |
dc.subject | poměrová analýza | cs |
dc.subject | ukazatele aktivity | cs |
dc.subject | ukazatele likvidity | cs |
dc.subject | ukazatele zadluženosti | cs |
dc.subject | ukazatele rentability | cs |
dc.subject | spider analýza | cs |
dc.subject | Du Pontův rozklad ukazatele ROE | cs |
dc.subject | bankrotní modely | cs |
dc.subject | Altmanův model | cs |
dc.subject | Tafflerův model | cs |
dc.subject | bonitní modely. | cs |
dc.subject | Financial analysis | en |
dc.subject | horizontal analysis | en |
dc.subject | vertical analysis | en |
dc.subject | net working capital | en |
dc.subject | ratio analysis | en |
dc.subject | activity ratios | en |
dc.subject | liquidity ratios | en |
dc.subject | solvency ratios | en |
dc.subject | profitability ratios | en |
dc.subject | spider chart analysis | en |
dc.subject | DuPont analysis | en |
dc.subject | bankruptcy prediction models | en |
dc.subject | Altman's Z-Score model | en |
dc.subject | Taffler's model | en |
dc.subject | creditworthy models. | en |
dc.title | Finanční analýza vybraného pohostinského podniku | cs |
dc.title.alternative | Financial Analysis of a Selected Hospitality Company | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Bartková, Hana | |
dc.date.accepted | 2022-05-31 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikohospodářská | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Podniková ekonomika | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | SEF0021_EKF_B0413A050012_S02_2022 | |
dc.rights.access | openAccess | |